Ammattikouluun lukion tai armeijan jälkeen

Eikö korkeakoulupaikkaa auennut? Etkö tiedä mitä tehdä lukion tai armeijan jälkeen? Opiskele ammatti. Se parantaa mahdollisuuksiasi saada korkeakoulu- tai työpaikka myöhemmin. Lukion käyneenä valmistut tyypillisesti alle 1,5 vuodessa.

Image
Kuvistuskuva jossa vierekkäin maastopuku ja maiharit sekä ylioppilaslakki

Tulitko ajatelleeksi?

Olet saattanut hankkia jo paljon osaamista, tietoa ja taitoa alalta, jonka kesätöissä olet ollut tai harrastuksesi ja muiden kiinnostuksenkohteidesi kautta. Miksipä et tekisi siitä ammattia itsellesi?

Ehkä sinulla on jo työpaikka, mutta ei tutkintoa. Tällöin voit opiskella kätevästi oppisopimuksella samalla palkkaa ansaiten! 

Näin haet

Lukion käyneet ja armeijasta päässeet voivat hakea opiskelemaan ammatillista koulutusta aikuisille suunnatun jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Koulutusten haku- ja aloitusajat vaihtelevat koulutuskohtaisesti. Voit tutkia perustutkintokoulutuksiamme alla olevan haitarivalikon avulla. 

Ylioppilaat valmistuvat nopeasti

Ylioppilaat opiskelevat perustutkinnon yleensä maksimissaan 1,5 vuodessa, kun käytännössä lähes kaikki yhteiset tutkinnon osat tunnusteteaan lukio-opinnoista. 

Poimintoja perustutkintokoulutuksistamme

Image
Nuori nainen kirjoittaa työpöydän ääressä ja hymyilee vieressään paperinivaska.

Väyläopinnot ammattikorkeaan

Meillä voit opiskella ammatillisten opintojen lisäksi tiettyjen alojen väyläopintoja, mikä parantaa mahdollisuuksiasi saada jako-opiskelupaikka ammattikorkeakoulusta. Lue lisää!

Kysyttävää? Me autamme: