Haluan tutkinnon

Hyriassa voit opiskella perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja. Jos olet hankkimassa ensimmäistä ammattiasi tai vaihdat kokonaan uudelle alalle, valitse perustutkinto. Jos haluat hankkia lisäosaamista ja kehittyä omalla alallasi, valitse ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Voit opiskella tietyin ehdoin myös oppisopimuksella. 

Yhteishaku vai jatkuva haku?

Yhteishaku

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku järjestetään keväällä. Peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen valmentavan TUVA:n päättävät hakevat opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaun kautta. Silloin haetaan opiskelemaan joko ammatillista perustutkintoa tai lukiokoulutusta tai molempia. Koulutukset alkavat seuraavana syksynä. 

Jatkuva haku

Voit hakea ammatillisiin opintoihin myös ympäri vuoden auki olevan jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen perustutkinnon (pt) tai kehittää jo olemassa olevaa ammatillista osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon (at) tai erikoisammattitutkinnon (eat).

Jatkuvan haun kautta voit kehittää itseäsi myös opiskelemalla tutkintojen osia.