Konecranesin työnjohtaja Mira Torttila oppisopimuksesta: ”Antoisin tapa saada työvoimaa”

Case-kuvaukset
Image
Työnjohtaja Mira Torttila Konecranesin edustalla Hyvinkäällä.

Työnjohtajana Konecranesilla Hyvinkäällä työskentelevä Mira Torttila pitää oppisopimusta kaikin puolin loistavana tapana hankkia lisää työvoimaa. Hän uskoo, että oppisopimus on yksi merkittävimmistä keinoista saada alalle lisää tekijöitä. Torttila on itsekin työskennellyt oppisopimusopiskelijana Konecranesilla pari vuotta sitten.

Konecranesilla on jatkuvasti menossa paljon rekrytointeja ja oppisopimuksia on solmittu enemmän etenkin kuluneen puolen vuoden aikana.

-Pidän oppisopimusta ehdottomasti parhaana väylänä rekrytoida. Minulle se on ollut antoisin tapa saada työvoimaa.

Torttilan mukaan usein käy niin, että kun Konecranesille tulee uusi opiskelija, tämä viihtyy ja mielellään jää taloon pidemmäksikin aikaa.

-Lisäksi meille on tullut Hyriasta todella oppimiskykyisiä ja innokkaita, hyviä tyyppejä, joille on luvattu jatkoa, hän hehkuttaa.

Oppisopimus on sekä opiskelijalle että työnantajalle turvallinen ratkaisu.

-Opiskelija tietää, että jos ei tunnukaan kivalta, niin kolmen kuukauden jälkeen pääsee pois. Molemmat voittaa.

Torttilan mielestä oppisopimus toimii parhaiten silloin, kun opiskelija on jo edennyt opinnoissaan.

-Siinä mielessä kyllä antaisin opiskelijan kypsyä vuoden parikin, että hän on ehtinyt koulussa oppia turvalliset tavat työskennellä ja vähän esimerkiksi nostimen käyttöä. Täällä on hyvä, ettei tarvitsisi ihan nollasta lähteä liikkeelle, vaan että päästäisiin heti käymään läpi, miten jotain tiettyä konetta käytetään tai osia tehdään.

Mitään ylimääräistä ei tarvitse järjestää

Torttila pitää erittäin merkittävänä oppisopimusjakson toteutumisessa joustavuutta siinä, millaiset työt kelpaavat tutkinnon suorittamiseen.

-Meillä se on toiminut hyvin ja aina olemme saaneet opettajan kanssa hyvin sovittua, että opiskelija voi suorittaa opintojensa näytöt niillä töillä, koneilla ja materiaaleilla, mitä meillä on tarjota. Se ei saa olla liian tarkkaan rajattua.

Torttila kertoo, että esittelee aina ensin opiskelijalle tarkkaan, millaisia mahdollisuuksia näyttöjen suorittamiseen Konecranesilla on.

-Painotan opiskelijalle, että nyt olet nähnyt, mitä meillä voi tehdä. Seuraavaksi sinun pitää selvittää, saatko tästä opintojesi kannalta riittävän hyödyn, jotta saat näytöt suoritettua ja opiskelukin etenee. Opettajaa voi aina myös pyytää soittamaan meille.

Torttila summaa, että työnantajan ei tarvitse pelätä, että joutuu oppisopimuksen solmimisen takia järjestämään jotain ylimääräistä.

-Olemme saaneet rauhassa toteuttaa näytöt, ja ne on saatu tehtyä työn ohessa lähes vahingossa. Ylimääräistä vaivaa ei ole tarvinnut nähdä. Että jos joku nyt pelkää sitä, niin mitään seminaaripäiviä tai vastaavia ei tarvitse oppisopimuksen takia järjestellä, Torttila naurahtaa.

Haluatko lisää työvoimaa? Tutustu oppisopimukseen

Image
Henkilö pitelee kuppia, jossa teksti "Rekrytoi oppisopimuksella. Me tuemme. Hyria."
Sisältö

Rekrytoi oppisopimuksella - näin hyödyt!

Oletko aina yrittänyt rekrytoida väärin? Tuntuuko uuden tekijän löytäminen työläältä – tai jopa mahdottomalta? Ei hätää! Ota töihin oppisopimusopiskelija. Saat nopeasti uuden osaajan, joka oppii kerralla talosi tavoille. Voit saada myös rahallista korvausta. Hyria auttaa käytännön asioissa.

Lue lisää