Tuotantopäällikkö Mika Kaseva: Oppisopimusopiskelijan palkkaaminen kannattaa 3 syystä

Case-kuvaukset
Image
CNCenterin Riihimäen tehdas sisältä ja tuotantopäällikkö Mika Kaseva nojailemassa lavakauluksen reunaan.

Kone- ja metallialalla toimivan CNCenterin Riihimäen tehtaan tuotantopäällikkö Mika Kaseva kiteyttää oppisopimusopiskelijoiden palkkaamisen hyödyt yritykselle kolmeen kohtaan.

CNCenterin Riihimäen yksikkö työllistää noin 40 henkeä. Tehtaalla on koko ajan yksi oppisopimusopiskelija töissä. Joskus heitä on ollut kolmekin yhtä aikaa.

-Tässä päästään alusta saakka juurruttamaan tekijä talon tavoille. Tällä alalla on hyvinkin paljon toisistaan poikkeavaa tekemistä. 20 vuoden työkokemuksen omaavalla on omat hyvät puolensa, mutta silloin jo opittuja toimintatapoja voi olla vaikea muuttaa, Kaseva pohtii.

Riihimäen tehtaalla työskentelee tälläkin hetkellä työsuhteissa tekijöitä, jotka ovat tulleet taloon oppisopimuksen kautta.

-98 prosentille heistä, meillä on ollut tarjota työpaikka.

Uusia osaajia

Toinen hyvä syy oppisopimusopiskelijan palkkaamisessa piileekin siinä, että se on varteenotettava keino saada taloon ja ylipäätään alalle uusia osaajia. Teknologiateollisuus on laskenut, että alalla on ammattiosaajista merkittävä, noin 1500 osaajan vuosittainen vaje.

-Tekijöitä ei tosiaankaan tule tälle alalle ovista ja ikkunoista. Siksi me olemme lähteneet pitkäjänteiselle tielle ja haemme heitä oppisopimuksen kautta, Kaseva perustelee.

Kolmas hyvä syy liittyy yhteiskuntavastuuseen. Nimittäin yhdenkään uransa lähtökuopissa olevan potentiaalia ei ole varaa hukata.

-Me pyrimme osaltamme auttamaan, että nuoret tulevaisuuden osaajat pääsevät kiinni työelämään ja kehittymään.

Yritys saa oppisopimusopiskelijan palkkaamisesta myös hieman rahaa. Hyria maksaa oppisopimuksen ensimmäiseltä kuukaudelta yritykselle koulutuskorvausta 450 euroa. Mikäli opiskelija on oppisopimuksen alkaessa alle 20-vuotias, työnantaja saa kahdelta kuukaudelta korotetun korvauksen, yhteensä 900 €. Tämän jälkeen koulutuskorvaus on 150 euroa kuukaudessa. Korotettuja korvauksia maksetaan ympäri vuoden.

Tätä se vaatii

Kasevan mielestä oppisopimus on työnantajan näkökulmasta kohtalaisen kivuton tapa hankkia osaamista, kun sitä vertaa oppisopimuksen tuomiin hyötyihin.

-Kun on 2–3 oppisopimusopiskelijaa saatellut maaliin, niin sitten kaikki alkaa olla kohtalaisen selvää.

CNCenterillä oppisopimusopiskelijan työpaikkaohjaajana toimii yksi henkilö, lisäksi tuotannon puolelta opiskelijaa perehdyttää 2–3 työntekijää.

-Meiltä tämä vaatii jonkun verran aikaa, koska pitää miettiä, miten eri tutkintojen osat tulee suoritetuksi työpaikalla ja minkälaisilla töillä opiskelijan näytöt toteutetaan. Tämä on semmoinen mentorin rooli, Kaseva luonnehtii.

-Kaikki on kuitenkin helppoa, kun yhteydenpito koulutuksen järjestäjän kanssa on hyvää ja sujuvaa, hän toteaa.