Hanki tutkinto näytöllä ilman koulutusta

Image
Vesivärityylinen kollaasi Hyrian opiskelijoista eri ammateissa

Tiesitkö, että perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon tai niiden osan/osia voi suorittaa ilman tutkintokoulutusta? Sinun ei siis tarvitse turhan päiten kuluttaa koulun penkkiä, jos osaat jo asiasi. Hanki tutkinto näytöllä ilman koulutusta! Ketterää ja käytännöllistä, eikö vain? 

Jos sinulla on tutkinnossa vaadittava osaaminen, sinun ei tarvitse osallistua koulutukseen. Olet voinut hankkia osaamisesi koulutuksen lisäksi työelämässä tai harrastustoiminnassa. Jos haluat osaamisestasi todistuksen, voit hakea Hyriaan osoittamaan osaamisesi suoraan näytöllä.

Voit tutustua koulutusten osaamistavoitteisiin koulutushakumme kautta valitsemalla haluamasi koulutuksen ja klikkaamalla auki kohdan "Koulutuksen rakenne". 

Mikä näyttö?

Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen. Näytössä opiskelija osoittaa osaamistaan. Voit lukea näytöstä lisää Opintopolun e-perusteista täältä.

Yksilöllistä 

Tutkinnon suorittamiseen kuluva aika on yksilöllinen. Kaikille tutkintoa suorittaville laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään aiemmin hankittu osaaminen, määritellään suoritettavat tutkinnon osat, suorittamistavat sekä suunnitellaan tutkintokoulutuksen pituus.

Jos jokin mietityttää, kysy: