Houkuttaako esihenkilötehtävät majoitus- ja ravitsemisalalla? Haluatko hioa esihenkilöosaamistasi? Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto antaa käytännön eväitä esihenkilötyön kehittämiseen. Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella, organisoida, ohjata, valvoa ja kehittämää päivittäistä toimintaa.
Kenelle sopii
Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat alalla esihenkilöinä. Hyvällä esihenkilöllä on vankka ammattitaito, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia esihenkilötehtävissä.
Tutkinnon suorittaneet toimivat majoitus- ja ravitsemisalalla esihenkilötehtävissä, kuten vuoroesimiehenä, keittiömestarina, hovimestarina, ruokapalveluesihenkilönä tai asiakaspalveluvastaavana.
Näytä vähemmän
Sinulle laaditaan opintojen alussa opiskelusuunnitelma, jonka mukaan opintosi etenevät. Opintojen sisältöön ja kestoon vaikuttaa mm. alan aiempi koulutuksesi ja osaamisesi. Opiskelusuunnitelmasta käytetään nimeä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Näytöt ovat osa tutkinnon suorittamista. Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut vaadittavan ammattitaidon tai osaamisen. Jos sinulla on riittävä alan ammatillinen osaaminen, voit osoittaa ammattitaitosi suoraan näytöissä ilman koulutukseen osallistumista.
Näytä vähemmän
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuksen edellytyksenä on työsuhde tai päätoiminen yrittäjyys. Päätoimisuus tarkoittaa vähintään 25 tuntia/viikossa olevaa työsuhdetta tai sitä vastaavaa yrittäjyyttä.
Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä käytännön työtehtävien tekemisen kautta. Lisäksi sinulla on työpaikalla työskentelyn lisäksi teoriaopiskelupäiviä Hyriassa (lähi- tai verkko-opetuksena). Voit hakea koulutukseen ja opiskella kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osan/osia oppisopimuksella. Voit solmia oppisopimuksen myös oman alasi kesätöihin sekä edistää ja nopeuttaa näin opintojasi.