Työn ohessa opiskelu rikastuttaa Postilla työskentelevän Suvin osaamista ja antaa uusia näkökulmia työtehtäviin

Opiskelijatarinat
Image
Nainen seisoo käytävälle, hän nojaa kädellään hyllykköön.

Postilla Service spesialistina toimiva Suvi Kiviniemi suorittaa parhaillaan tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa Hyriassa. Hän suorittaa opintojaan itsenäisesti työn ohella ja vaikka opinnot ovat vielä kesken, Suvi on jo huomannut, kuinka opiskelu on rikastuttanut hänen osaamistaan ja tuonut uusia näkökulmia hänen työhönsä. 

"Olen aina halunnut syventää osaamistani tuotekehitystyössä, mutta kynnys lähteä opiskelemaan tuntui aluksi suurelta", Suvi kertoo. Hän myöntää, että päätös opiskelusta kypsyi hitaasti, mutta lopulta kaikki palaset loksahtivat paikoilleen, ja hän tunsi, että aika opiskella oli juuri oikea. 

Aikuisiällä opiskelu on osoittautunut erityisen antoisaksi. Suvi arvostaa nyt opiskelua enemmän kuin nuorempana ja korostaa, että vertaistuki on ollut kullanarvoista. Opintoihin kuuluvilla valmennuspäivillä hän on tavannut muita opiskelijoita, joilla on samankaltaisia ajatuksia ja haasteita. "Ehdottomasti kannustan opiskelemaan työn ohella.", Suvi rohkaisee muita. 

Hyria valikoitui oppilaitokseksi sen sijainnin ja monipuolisen opiskelutarjonnan ansiosta. Suvi halusi ehdottomasti opiskella tuotekehitystyötä, ja Hyriassa hän löysi juuri haluamansa tutkinnon. Hän kiittelee Hyrian nykyaikaisia opiskelumuotoja, jotka tekevät opiskelusta sujuvaa ja mukavaa.  

"Olen opiskellut erityisesti itsenäisesti, mutta olen saanut tarvittaessa apua opettajilta ja vastuuvalmentajalta. Myös esihenkilöni Postilla on tukenut minua opintojeni aikana, ja se on ollut minulle erittäin tärkeää.", Suvi kertoo. Hän kertoo räätälöineensä opinnot yhdessä vastuuvalmentajansa kanssa omien tarpeidensa mukaan, mikä on helpottanut opiskelua huomattavasti. 

Suvin mukaan Hyria on tehnyt erittäin positiivisen vaikutuksen. Hän korostaa saaneensa aina apua, tukea ja neuvoja tarpeen tullen. "Vastuuvalmentajan tuki on ollut minulle erittäin tärkeää, sillä edellisestä opiskelusta on jo aikaa.", Suvi kertoo kiitollisena. 

Opinnot ovat olleet itsenäisiä, mutta Suvi ei ole kokenut jääneensä mistään paitsi. Hän on onnistunut yhdistämään opinnot tehokkaasti työhönsä ja osallistumaan runsaasti Hyrian tarjoamiin valmennuspäiviin. Erityisesti hän nostaa esiin erilaisuuden ymmärtämisen teemapäivän, joka on tuonut hänen työhönsä lisää syvyyttä. 

Yhteistyö esihenkilön kanssa on ollut sujuvaa, ja Suvi on valinnut valmennuspäiviä yhdessä esihenkilönsä kanssa. ”Esihenkilöni Postilla on auttanut minua valitsemaan sellaisia opiskeltavia teemoja, jotka tukevat juuri minun työskentelyäni.”, Suvi kiittelee työnantajaansa.  

"Odotan loppuopintoja innolla, ja opiskelutahti on tuntunut juuri sopivalta", hän hymyilee. Suvi kiittää myös mahdollisuudesta hidastaa opiskelutahtia tarvittaessa, mikä on tehnyt opiskelusta entistäkin nautittavampaa. 

Suvin viesti on selvä: "Olen onnellinen, että lähdin opiskelemaan!" Hän kannustaakin myös muita opiskelemaan työn ohella ja ottamaan vastaan sekä oppilaitoksen että työpaikan tarjoaman tuen. 

Tutustu tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon