Perustietoa oppisopimuskoulutuksesta

Oppisopimuskoulutus on opiskelijan, työnantajan, oppilaitoksen ja oppisopimuspalvelujen yhteistyössä järjestämää koulutusta, joka palvelee työnantajan, yrittäjän ja työntekijän tarpeita. Koulutus johtaa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitoksissa järjestettävä koulutus. Oppisopimuksella on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Oppisopimuskoulutukseen osallistuvan tulee olla vähintään 15-vuotias. Yläikärajaa ei ole.

Oppisopimuskoulutus soveltuu jo työssä olevalle työntekijälle sekä uuteen määräaikaiseen työsuhteeseen tulevalle työntekijälle. Myös yrittäjät ja virkasuhteessa olevat voivat lisätä osaamistaan oppisopimuskoulutuksella.

Työajan tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimusta ei voi solmia, jos opiskelija on äitiyslomalla, hoitovapaalla, armeijassa, siviilipalveluksessa, virkavapaalla tai vuorotteluvapaalla tai työaika ei muutoin täytä 25 tunnin viikkotyössäoloehtoa.

Oppisopimuksen kesto on yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen riippuen koulutuksen tavoitteista ja opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Opinnot henkilökohtaistetaan. Pääosa oppimisesta tapahtuu työpaikalla työskennellen työpaikkaohjaajan ohjauksessa. Työpaikalla tapahtuvaa koulutusta voidaan täydentää opinnoilla alan oppilaitoksessa.

Esite: Työpaikalla järjestettävä koulutus

Oppisopimuskoulutuksen lomakkeet ja materiaalia


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.