Työ- ja toimintakykyä kartoittava kuntouttava työtoiminta

Image
Vesivärimaalaustyylisesti piirrettyjä ihmishahmoja erilaisissa työasuissa

Palvelu kesto kolme kuukautta, toimintaa 3–4 päivänä viikossa 4–6 tuntia päivässä. Toteutustapa yksilö- ja ryhmämuotoinen valmennus

KENELLE?

Sinulle, joka tarvitset työ- ja toimintakyvyn kartoittamista. Palvelun tavoitteena on toimintakyvyn, yhteiskuntaosallisuuden ja hyvinvoinnin tukeminen.

MITÄ?

Keskeistä henkilön työkyvyn, työelämävalmiuksien, osaamisen, vuorovaikutustaitojen, osallisuuden ja arjen hallinnan tukeminen. Palvelu sisältää monipuolisia työkykyä tukevia ja kuntoutuksellisia elementtejä, kuten osaamisen kehittämistä, työ- ja toimintakyvyn selvittelyä, voimavarojen hyödyntämistä, työelämään valmentautumista sekä aktiivista tukea työllistymisen ja opintojen edistämiseksi.

MITEN?

1. Ennakkoyhteydenotto ennen palveluun ohjautumista, jonka aikana henkilö tavataan ja haastatellaan.

2. Alkukartoitus 1 kuukautta, joka toteutetaan yksilö- ja ryhmämuotoisena valmennuksena palveluntuottajan toimitiloissa

· Alkukartoitus sisältää kattavan työ- ja toimintakyvyn lähtötason arvioinnin sekä kuvauksen tämänhetkisestä tilanteesta, jossa henkilön omia näkemyksiä ja kokemuksia peilataan hänen työhistoriaansa. Lisäksi alkukartoitusjaksolla tarjotaan valmennusta niissä tiedoissa ja taidoissa, joita tarvitaan työelämään tai koulutukseen hakeutumisessa.

· Alkukartoitusvaiheessa tarjotaan valmennusta työnhaun asiakirjojen laatimisessa. Tarvittaessa päivitetään ja/tai laaditaan työnhaun asiakirjat uudelleen.

3. Työ- ja toimintakyvyn kartoitusjakso aidossa työympäristössä 1–2 kuukautta

· Henkilö tekee kartoitusjaksolla itsenäistä arviointia ja kirjaa tuntemuksiaan koko työskentelyn ajan.

· Valmentajan, työpaikkaohjaajan ja henkilön omien näkemysten ja kokemusten perusteella muodostetaan laaja ja suunnitelmallinen arvio työ- ja toimintakyvyn kokonaisuudesta.

4. Jatkosuunnitelma ja arvio työ- ja toimintakyvystä

· Palvelun päättyessä henkilö saa ajankohtaisen ja realistisen kannanoton työ- ja toimintakyvystään sekä suoriutumisestaan. Lausunto auttaa tekemään ammatillisen jatkosuunnitelman työllistymisen edistämiseksi tai ehdotuksen muista sopivista toimista esim. hoito- ja kuntoutusmahdollisuuksista

MILLOIN?

Aloitukset kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaisesti.

MISSÄ?

Riihimäki: Hyria säätiö ja Hyria koulutus, Sakonkatu 1, 11100 Riihimäki. Etäisyys rautatieasemalta 1,4 km. Linja-autolla pääsee noin 200 metrin päähän.

Hämeenlinna: Koulutuskuntayhtymä Tavastia/ammattiopisto, Hattelmalantie 8, 13130 Hämeenlinna. Etäisyys rautatieasemalta 3,4 km. Linja-autolla pääsee noin 150 metrin päähän.

Hämeenlinna: Hämeenlinnan seurakuntayhtymä, Verhonkatu 25–27, 13130 Hämeenlinna. Etäisyys rautatieasemalta 2,6 km. Linja-autolla pääsee noin 100 metrin päähän.

Yhteyshenkilö

Mira Eriksson-Erkkilä
Sosiaalikuraattori
Puhelinnumero
040 585 1457
Sähköposti
etunimi.sukunimi@hyria.fi
Toimipiste
Käräjäkatu 2, Riihimäki
Ala
Hyria säätiö » Nuorten palvelut