Going Abroad? Yleistä tietoa opintojen suorittamisesta ulkomailla

Image
Nainen pitelee karttaa sillalla

Maailmalle oppimaan!

Hyrian kansainvälisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden kansainvälisessä toimintaympäristössä ja työelämässä toimimisen valmiuksia. Tavoitteena on, että opiskelija oppii tulemaan toimeen monikulttuurisessa työympäristössä sekä hankkii riittävän kielitaidon ja eri kulttuurien tuntemusta voidakseen menestyä kansainvälisillä työmarkkinoilla. 

Kuka voi lähteä vaihtoon?

Kansainväliset vaihtojaksot on tarkoitettu pääasiassa opintojensa loppuvaiheessa oleville täysi-ikäisille opiskelijoille (perus-, ammatti-, tai erityisammattitutkintoa opiskelevat ja oppisopimusopiskelijat). Muutamilla aloilla on tarjolla 3 viikon opiskelu/työssäoppimisjaksoja (EMEU) ulkomaille, ja näihin riittää 17 vuoden ikä. Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat voivat osallistua tietyin ehdoin. 

Mitä opintoja voi suorittaa ulkomailla?

Opiskelijat lähtevät ulkomaille pääasiassa työelämässä oppimaan osana Hyrian opintoja. Vain muutamilla aloilla on mahdollista myös osallistua opetukseen ulkomaisessa oppilaitoksessa. Perustutkinto-opiskelijat voivat suorittaa kaikille aloille yhteisen ammatillisen valinnaisen tutkinnon osan nimeltä "Kansainvälisessä työelämässä toimiminen" ja mahdollisesti myös joko osin tai kokonaan ammatillisten aineiden tutkinnon osan.  Ammatti- tai eritysammattitutkintojen opiskelijat suorittavat osin tai kokonaan ammatillisen tutkinnon osan. 

Vaihtokohteet

Hyrialla on yhteistyökumppaneina oppilaitoksia ja yrityksiä, joita opiskelijat voivat hyödyntää tai vaihtoehtoisesti ulkomaisen työssäoppimispaikan voi hankkia itse. Pääosa vaihdoista suuntautuu Eurooppaan, mutta pieni osa apurahoista on tarjolla myös maailmanlaajuisesti. 

Mistä lisätietoa?

Osastojen tai yksiköiden kv-vastaavilta saat lisätietoa oman alasi kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Kv-vastaavat pitävät asian tiimoilta myös kaikille Hyrian opiskelijoille avoimia tiedotustilaisuuksia vuosittain. Tilaisuudessa kerrotaan vaihtomahdollisuuksista, vaihtopaikkojen lukumäärästä, vaihtoprosessin kulusta, apurahasta, hakulomakkeesta, haastattelusta ja siihen valmistautumisesta ym. vaihtoon liittyvistä asioista.

Tutustu myös vaihdossa olleiden opiskelijoiden blogeihin!