Kaksoistutkinto

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto. Tämä tarkoittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon samanaikaista suorittamista. Käytännössä tällöin opiskellaan ammatillisia opintoja Hyriassa ja yleissivistäviä aineita Hyvinkään ja Riihimäen lukioissa. Hyrian opiskelijat muodostavat oman ryhmänsä, jonka opintosisältö on sovittu lukioiden kanssa vastaamaan vaadittavia yhteisiä tutkinnon osia ja ylioppilaaksi kirjoittamisen edellytyksiä.

Opiskelijat valitaan suorittamaan kaksoistutkintoa perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella, jonka pitää olla vähintään 7,0. Kaksoistutkintoa opiskelemaan valitaan 30 Hyvinkäällä ja 30 Riihimäellä. Ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon rinnakkain suorittaminen on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat kiinnostuneita sekä kädentaitojen että teoreettisten aineiden opiskelusta. Kaksoistutkintoa suoritettaessa kokonaisopintoaika pidentyy yleensä 6-12 kuukaudella.

Kaksoistutkintoon haetaan yhteishaussa. Valinnat tehdään opintojen alussa, ensimmäisen jakson aikana.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.