Tradenomiksi valmistuva Minna Mattila kertoo videolla, millaista on opiskella väyläopintoja töiden ohessa - lukiotaustalla

Opiskelijatarinat
Image
Nainen näpyttelemässä läppäriä toimistolla

Tradenomiksi ensi keväänä valmistuva, tuleva hr-ammattilainen Minna Mattila toivoo, että olisi kuullut väyläopintojen tarjoamasta mahdollisuudesta jo lukion aikana. Hän alkoi opiskella amk-opintoja jo merkonomiopintojensa yhteydessä Hyriassa. 

Minna haki opiskelemaan korkeakouluihin heti lukion jälkeen, mutta opiskelupaikkaa ei auennut. Hän pääsi nopeasti työelämään, jossa kuuli mahdollisuudesta opiskella merkonomiksi työn ohessa. Kaupallinen ala alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja pian hän päättikin hakea Hyriaan opiskelemaan liiketalouden perustutkintoa. 

Heti ammattikouluopintojen alussa hän kuuli alan väyläopinnoista ammattikorkeakoulu Laureaan. Valmistuttuaan Hyriasta väyläopinnot suorittaneella on mahdollisuus hakea erillishaun kautta opiskelijaksi Laureaan. Väyläopinnot nopeuttavat amk-opintojen valmiiksi saamista.

Minna innostui tästä mahdollisuudesta ja alkoi oitis suorittaa merkonomiopintojen ohessa tradenomin väyläopintoja Laureassa. Lukion suorittaneena hän sai  merkonomiopinnot väyläopintoineen nopeasti valmiiksi ja siirtyi täysipainoiseksi amk-opiskelijaksi tammikuussa 2021.

Videolla Minna kertoo, mahtuiko väyläopintojen aikaan hänen elämäänsä muutakin kuin opiskelua ja pohtii, millaiselle ihmiselle väyläopinnot sopivat.

Remote video URL

-Olen amk-opinnoissani pyrkinyt mahdollisimman monipuolisesti olemaan mukana erilaisissa projekteissa, mutta pääfokus on ollut markkinoinnissa ja henkilöstöjohtamisessa. Haaveilen urasta henkilöstöjohtamisen parissa, Minna kertoo.

Laureassa opiskelu tapahtuu projekteissa yritysyhteistyökumppaneiden kanssa näille asiakastöitä tehden. Perinteisiä tenttejä ei ole. Opiskelijoilla on projekteissa erilaisia rooleja.

-Olen toiminut projekteissa muun muassa projektipäällikkönä eli pyrkinyt niissäkin huomioimaan tulevat uratavoitteeni.

Lue lisää väyläopinnoista Hyriassa

Image
Henkilöt kättelevät pöydän ylitse
Sisältö

AMK-väyläopinnot Hyriassa 

Hyriassa voit opiskella ammatillisten perusopintojesi aikana myös ammattikorkeakouluopintoja, jotka luetaan osaksi ammatillista perustutkintoasi. Näin parannat mahdollisuuksiasi päästä ammattikorkeaan. Lue lisää!

Lue lisää