Tämä kaikki opiskelijaetuuksien hakemisessa muuttuu elokuussa 2023

Vinkit
Image
Euron seteleitä lompakossa pöydällä vieressä haarukka ja veitsi

Opiskelijaetuuksien hakemiseen tulee 4 muutosta. Listan lopussa myös muistutus sähköisestä todistuksesta. 

1. Koulumatkatuen hakeminen Kelasta muuttuu sähköiseksi

1.8.2023 alkaen koulumatkatukea haetaan verkkohakemuksella OmaKelassa, ei siis enää paperilomakkeella.

Jotta tukea voi hakea, on OmaKelaan kirjauduttava verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössä tunnukset tai varmenne.

Lisätietoa täältä

2. Opintotukea haetaan Kelasta sähköisesti

Opintotuki turvaa opiskelijan toimeentulon opintojen aikana. Opintotukea haetaan OmaKelassa verkkohakemuksella, eli myös sen hakemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lisätietoa osoitteessa kela.fi/opintotuki. Lisätietoa selkosuomeksi täältä

3. HSL-sovelluksen opiskelija-alennus kausilipuista

Jos asut HSL-alueella vakituisesti ja olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 40 prosentin alennuksella HSL-sovellukseen.

Alennuksen voi aktivoida sovelluksessa itse. Sovellus tarkastaa oikeutesi opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Oma opintopolku -palvelun läsnäolotietojen perusteella. 

Huomioithan, että voit ostaa alennushintaisen lipun vain HSL-sovellukseen, et enää HSL-kortille. Opiskelija-alennus koskee vain kausilippuja, ei arvo-, kerta- ja lisävyöhykelippuja.

Lisätietoja täältä

4. Matkahuollon kausi- ja sarjaliput muuttavat mobiilisovellukseen

Kaikki Matkahuollon lipputuotteet – myös kausi- ja sarjaliput – ovat nyt ostettavissa Reitit ja Liput -mobiilisovelluksessa. Lippuja ei siis enää myydä tai ladata matkakortille ja vanha Bussiliput-sovellus on poistunut käytöstä.

Reitit ja Liput -sovelluksessa voit hakea ja suunnitella koko matkasi. Sovellus opastaa perille asti, ja saat vapauden valita itsellesi parhaiten sopivat aikataulut, liikennevälineet ja reitit.

Lisätietoja täältä.+ 1 muistutus: Hyria on siirtynyt pelkästään sähköisiin todistuksiin

Hyria on siirtynyt sähköisiin todistuksiin jo 8.2.2022 alkaen. Seuraavista suorituksista ei siis jaeta paperisia todistuksia lainkaan: todistus tutkinnon osasta, tutkintotodistus, TUVA/VALMA, opintosuoritusote.Todistusprosessi etenee näin:

  • Opiskelija saa sähköisen todistuksen sen jälkeen, kun vastuuvalmentaja ilmoittaa opintosihteerille, että opiskelija on valmistunut ja kaikki suoritusmerkinnät – myös YTO:t – ovat kunnossa. ARVO-palaute lähtee opiskelijalle vasta siinä vaiheessa, kun opintosihteeri voi kirjoittaa todistuksen, eli kaikki merkinnät ovat kunnossa. ARVO-palautelinkki on voimassa VAIN 30 päivää siitä päivämäärästä, joka tulee opiskelijan tutkintotodistuksen tai osatutkintotodistuksen päivämääräksi. Joten pidäthän huolta, että opiskelija ei valmistumisen jälkeen ”jää roikkumaan”, vaan saa todistuksen heti.

     
  • Opintosihteeri tekee sähköisen todistuksen opiskelijalle.

     
  • Rehtori Tuula Kortelainen allekirjoittaa sähköisen todistuksen Atomi-palvelussa.

     
  • Opintosihteeri lähettää Atomi-palvelusta todistuslinkin opiskelijan omaan, henkilökohtaiseen sähköpostiin (menee usein roskapostiin eli tarkistus myös sieltä). Huomaattehan, että kyseessä on LINKKI – ei tiedosto.