5 vinkkiä: Näin säästät helposti energiaa, rahaa ja ympäristöä

Vinkit
Image
Kuusi opiskelijaa seisoo nurmikolla rivissä valkoisen telttakatoksen edessä puhumassa energian säästämisestä.

Hyrian kampuksilla valtakunnallisen energiansäästöviikon innoittama ja opiskelijoiden järjestämä Wattihaukka-tapahtuma pyörähtää käyntiin 28.–29.9. Tapahtumassa jaetaan energiansäästövinkkejä Hyrian opiskelijoille ja henkilöstölle.

Energiaa voi säästää päivittäisessä arjessa monella tavalla.

Alla helppoja energiansäästävinkkejä Hyrian energiaosaajilta:

  1. Ota laturit ja muut turhat laitteet pois pistorasiasta.

  2. Jos jatkojohto on välttämätön, käytä virtakytkimellistä, josta saa kytkettyä virran pois, kun virtaa ei tarvita.

  3. Sammuta tietokone ja muut laitteet, kun lopetat työskentelyn.

  4. Sammuta valot, kun poistut WC:stä tai kun poistut viimeisenä luokasta/huoneesta.

  5. Käytä huonekohtaisissa lämpöpattereissa ajastinta, jolla saat kohdennettua esim. makuuhuoneen lämmityksen ilta- ja yöaikaan, eli aikaan kun huoneessa oleskellaan. 

Opiskelijat järjestävät Hyrian energiansäästöviikon

 

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään Suomessa viikolla 41. Hyrian kampuksilla Riihimäellä ja Hyvinkäällä energia-asioihin syvennytään viikkoa aiemmin eli 28.–29.9.2020.Wattihaukka-tapahtumassa luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat pitävät Hyrian henkilöstölle ja opiskelijoille osallistavia energiansäästökatsauksia. Wattihaukassa on kolme pistetä, joissa annetaan hyviä vinkkejä energian, luonnonvarojen ja omien rahojen säästämiseen.

Lisäksi voi tehdä muun muassa energialupauksia julkaisemalla itsestään kuvan somessa valitsemansa energialupauskyltin kanssa.Valtakunnallisen kampanjaviikon ja siihen osallistuvien yhteisöjen ja yritysten tarkoitus on muistuttaa, kuinka energiaa säästämällä vähennämme toimintamme hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristövaikutuksia.