Lue opiskelijoiden kokemuksista: Miten yhdistää pelaaminen ja opinnot?

Opiskelijatarinat
Image
Nuori nainen pelaa counter-strikea tietokoneella

Hyriassa viime syksynä opintonsa aloittanut eSport-joukkue on saanut ensimmäisen voittonsa Educational Masters -liigassa. Lue, millaista on opiskella Hyrian eSport-joukkueessa ja millaisia eväitä se antaa tulevaisuuden osaajalle.

1. Miksi nuoren pelaajan kannattaisi hakeutua Hyrian eSport-opintoihin? (eikä vain pitää sitä vapaa-ajan harrastuksenaan)

- Hyrian eSport-opinnot valmistelevat nuoren laajoilla kilpapelitaidoilla aina hiotuista yksilötaidoista erinomaisiin tiimityöskentelytaitoihin. Opiskelijat pääsevät treenaamaan omassa eSports-luokassa ja edustamaan Hyriaa koulujenvälisessä CSGO-liigassa ammattivalmentajan johdolla. 

- Opinnoissa yhdistyvät fyysinen ja mentaalinen harjoittelu sekä tavoitteellinen kilpapelivalmennus, luoden yhden Suomen kattavimmista kilpapelikokonaisuuksista, kertoo lajivalmentaja Christian Joutsenvuori Incoachista. 

Lue lisää Hyrian urheiluvalmennuksesta täältä2. Minkälaista on opiskella Counter-Strikea Hyriassa?

- Kilpapelaajan arki muodostuu hänen valitseman tutkinnon opinnoista sekä tavoitteellisesta e-urheilusta. Opiskelijoilla on saatavilla myös oma kilpapeliluokka, jossa pidetään viikoittaiset treenit valmentajan johdolla. Opinnot ovat monipuolisia ja kehittävät laajasti kilpapelaamiseen tarvittavia moninaisia taitoja, Joutsenvuori tähdentää. 3. Mitä mieltä Hyrian eSport-opiskelijat ovat olleet opinnoista?

- Oikein mukavaa ollu. Selvää kehitystä tiimipelaamisessa ja kaikista huomaa, että on kehittynyt yksilöpelaajana, toteaa "Magicmiska".

- Olen ollut tyytyväinen valmennuksen tehokkuuteen ja se on vaikuttanut myös siihen, että pelaajien kanssa ollaan vapaa-ajalla kehitetty valmennuksesta saatuja strategisia oppeja, kertoo "Wibe".

4. Hyriassa viime syksynä opinnot aloittanut eSport-joukkue on saanut ensimmäisen voittonsa Educational Masters -liigassa. Mikä se on?

- Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun liiga, jossa toisen asteen oppilaitokset ottavat toisistaan mittaa Educational Masters Minor -sarjatasolla. Liigassa kilpaillaan viikoittain toisia oppilaitoksia vastaan ja taistellaan kärkisijoitusten tuomista rahapalkinnoista. Educational Mastersin tavoitteena on lisätä lasten, nuorten, opiskelijoiden, koulujen ja perheiden tietoja ja taitoja koskien elektronisen urheilun harrastamisen haasteita ja mahdollisuuksia, Joutsenvuori tarkentaa.5. Mitä sanoisit yhteishaun nuorille, jotka puntaroivat hakemista Hyrian eSport-opintoihin?

-Mikäli kilpailullinen pelaaminen ja kehittyminen niin yksilönä kuin joukkueessa kiinnostaa, suosittelen suuresti hakemaan mukaan Hyrian eSport-opintoihin! Pääset kilpailemaan koulujenvälisissä turnauksissa uudessa ja mukavassa peliporukassa ammattivalmentajan tukemana. Vastaavia valmiuksia e-urheilijana kehittymiselle ei monesta paikasta saa!