Urheiluvalmennus

Remote video URL
Yhdistä elämäsi tärkeimmät asiat: ammattimainen urheilu ja opiskelu ammattiin.

Hyria järjestää urheilijoiden ammatillista koulutusta. Jokaisella tavoitteellisesti urheilevalla opiskelijalla on mahdollisuus hakea urheiluvalmennukseen lajista riippumatta. Yhtenä valmennettavana lajina myös eSport (Counter-Strike).

Urheiluvalmennuksessa on mahdollista suorittaa 15 osaamispisteen paikallisesti valittava tutkinnon osa ”Urheiluvalmennus osana ammattiin opiskelua”.

Remote video URL
Varmista itsellesi paras pelipaikka!

Urheiluvalmennuksen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia opiskeluaikana sekä yhdistää urheilujana kehittyminen ja ammatillinen kasvu.

Lajiharjoituksia on seuraavissa lajeissa: pesäpallo, jalkapallo, ringette, jääkiekko, uinti ja yleisurheilu. Urheiluvalmennukseen voi osallistua ja hakeutua, vaikka lajiharjoituksia omassa lajissa ei olisi. Tällöin osallistutaan urheiluvalmennuksen yleiseen ja yhteiseen harjoitteluun. 

Hakeminen urheiluvalmennukseen

Ammatillinen koulutus (Hyria) ja lukiot (Hyvinkää)

  • Elokuussa 2021 alkavaan urheiluvalmennukseen hakuaika on päättynyt.
  • Elokuussa 2022 alkavan urheiluvalmennuksen hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Huom! Hakijan tulee olla valittu opiskelijaksi Hyriaan tai lukioon, jotta voi tulla valituksi urheiluvalmennukseen. Hakulomake urheiluvalmennukseen täytetään jo ennen opiskelijavalintaa.

Jos on saanut opiskelupaikan, mutta ei ole hakenut urheiluvalmennukseen, voi aina tiedustella oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta mahdollisuuksia päästä urheiluvalmennukseen kesken oppimisvuoden.

 

Valintakriteerit

Valintakriteereinä ovat lajiliittojen pisteytys/taitotasopisteytys, valmentajan lausunto ja haastattelu. Urheilu- ja soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja hakijan urheilulajin valtakunnallisen lajijärjestön yhteistyönä. Esportin (CS) taitotasopisteytyksessä huomioidaan faceit-level ja matchmaking.

 

Urheiluvalmennuksen toteutuminen

Urheiluvalmennukseen osallistutaan kaksi kertaa viikossa:

  • tiistaisin klo 8.00-9.30 (lajiharjoittelu tai oheisharjoittelu Hyvinkäällä, eSport oheisharjoittelu Riihimäellä)
  • torstaisin klo 14.30-16.00 (kaikille yhteinen oheisharjoittelu Takomossa Hyvinkäällä ja eSport lajivalmennus).

Tiistaisin klo 8.00-9.30 on lajiharjoitukset seuraavissa lajeissa: pesäpallo, jalkapallo, ringette, jääkiekko, uinti, yleisurheilu. Muutoin osallistutaan oheisharjoitteluun.

 

Urheiluvalmennus osana ammattiin opiskelua (15 osp)

Urheiluvalmennukseen valitulla ammatillisessa koulutuksessa olevalla opiskelijalla on mahdollista suorittaa paikallisesti valittava tutkinnon osa osana omaa tutkintoaan. Ammattitaitovaatimuksina ovat aktiivinen osallistuminen harjoituksiin, harjoituspäiväkirja (urheilijana kehittymisen seuranta ja urasuunnittelu) sekä arviointikeskustelut.

Poissaolot urheiluvalmennuksesta

Poissaoloista on aina ilmoitettava valmentajalle/urheiluvalmennuksen koordinaattorille. Urheilijan on näytettävä poissaolostaan lääkärin, terveydenhoitajan tai huoltajan allekirjoittama todistus.

Urheilijan tulee ilmoittaa esim. työelämässä oppimisen jaksot valmentajalleen ja urheiluvalmennuksen koordinaattorille, mikäli valmennukseen osallistuminen ei ole mahdollista ko. ajanjaksona. Urheilijan on hyvä tiedottaa myös kilpailu- ja ottelu-ohjelmasta oheisharjoittelun valmentajalle.

 

Kysy rohkeasti lisää! 

Hyrian urheiluvalmennuksen koordinaattori Juuso Kerolalta saat tietoa kaikesta urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista ja hän järjestää kaikki yhteiset tapahtumat sekä välittää valmentajilta kaikille kouluille menevät tiedotteet.

Hyrian urheiluvalmennuksen opiskelijakoordinaattori Osmo Lindholm vastaa opiskelijoiden hakuprosessista ja valinnoista. Lisäksi häneltä voi tiedustella urheiluvalmennuksen sisällyttämisestä opintoihin.