Kokiksi valmistunut Jenna Silvennoinen sai työpaikan heti valmistuttuaan – VAHVA-pienryhmä tarjosi tukea opintoihin

Opiskelijatarinat
Image
nainen laittaa croisantteja täynnä olevaa uunipeltiä kärryyn

VAHVA-pienryhmässä opiskellut Jenna Silvennoinen, 20, valmistui Hyriasta kokiksi tammikuussa 2023. Pian valmistumisen jälkeen hän sai työpaikan tuotantokeittiön ruokapalvelutyöntekijänä.

VAHVA-pienryhmässä opiskelu tarjosi hänelle yksilöllistä tukea opintoihin.- VAHVA-ryhmässä opiskelu oli todella kivaa. Apua ja yksityisempää opetusta sai enemmän, kun opiskelijoita ryhmässä ei ollut paljon. Myös muihin opiskelijoihin tutustuminen ja kavereiden saaminen oli helppoa, kun ryhmä oli pieni, kertoo ensimmäisten joukossa VAHVA-ryhmästä valmistunut Jenna Silvennoinen.VAHVA-ryhmät sopivat opiskelijoille, jotka hyötyvät pienryhmässä opiskelusta esimerkiksi lievien oppimisvaikeuksien, keskittymiseen, tai elämänhallintaan liittyvien haasteiden vuoksi. Silvennoinen kuuli VAHVA-ryhmästä ollessaan ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (ent. VALMA, nykyisin TUVA).- VALMA-koulutuksessa tutustuttiin eri aloihin ja sen ansiosta kiinnostuin kokin ammatista. VALMAn ryhmänohjaajilta kuulin myös VAHVA-ryhmästä, jossa aloitin opinnot syksyllä 2020.Silvennoisen opinnot kestivät kolme vuotta ja niihin kuului useampi työharjoittelujakso, joista sai hänen mukaansa arvokasta osaamista työelämään.- Hyriassa opin paljon asioita, joita tarvitsen nykyisessä työssäni. Minun täytyy tietää paljon esimerkiksi hygieniasta ja erilaisista allergioista. Työharjoitteluihin kuuluivat ainakin annosruuat, jakelukeittiö, ravitsemuspalvelut ja lounasruuat, Silvennoinen kertoo.Töihin heti valmistumisen jälkeen

Valmistuttuaan Silvennoiselle oli tärkeää päästä töihin mahdollisimman pian. Jo ennestään tutun henkilöstövälitysyrityksen kautta hän huomasi, että Kauniston palvelukeskuksen tuotantokeittiöön haettiin työntekijää. Silvennoinen valmistui tammikuussa 2023 ja jo saman kuukauden lopussa hän aloitti työt ruokapalvelutyöntekijänä.- Olin jo opiskeluiden aikana tehnyt keikkatöitä sairaalassa henkilöstövälitysyrityksen kautta ja sitä kautta sain tietää myös avoimesta ruokapalvelutyöntekijän paikasta. Täällä on kivat työkaverit ja meillä on hyvä huumori keskenämme.Työskentely tuotantokeittiössä sopii Silvennoisen mukaan hyvin ensimmäiseksi oman alan työpaikaksi. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi salaattien ja kahvitarjoilujen valmistelua, tiskaamista ja välitystuotteiden, kuten maidon ja jugurtin, keräämistä palvelukeskuksen tarpeiden mukaan. Tulevaisuudessa Silvennoinen haaveilee työskentelystä ravintolassa.- Minua kiinnostaa annosruokien tekeminen, joten jatkossa voisin työskennellä jossakin ravintolassa. Myös opiskeleminen kiinnostaa, mutta mitään tiettyä alaa minulla ei ole mielessä, Silvennoinen tuumii.

(Artikkelin kuva on kuvituskuva)