Kiinnostaako sinua logistiikka-alan monipuoliset tehtävät? Haluaisitko opetella ajamaan trukkia? Palvelulogistiikkatyöntekijän työssä vaaditaan tarkkuutta ja riittäviä tietoteknisiä taitoja. Alalla työskentely on fyysistä asiakaspalvelua, joten myös fyysinen kunto ja asiakaspalvelutaidot korostuvat.
SELKOSUOMEKSI
Oletko sinä kiinnostunut tekemään töitä varastossa? Haluatko sinä ajaa trukilla? Työ on raskasta, joten sinulla pitää olla hyvä kunto. Alalla on helppo löytää työtä.
Kenelle sopii
Koulutus on suunnattu kaikille varastotyöstä kiinnostuneille, erilaisissa varastojen ja terminaalien työtehtävissä toimiville tai niihin aikoville. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta varastoalalta.
SELKOSUOMEKSI
Koulutus sopii sinulle, jos
sinulla on hyvät tietotekniikka-taidot
sinulla on hyvä kunto
sinä olet hyvä asiakaspalvelija.
Sinulla ei tarvitse olla varasto-alan työkokemusta, kun haet kouluun.
Palvelulogistiikkatyöntekijä työskentelee erilaisissa varastoissa tai terminaaleissa. Hän työskentelee tavaroiden lähettämisessä ja vastaanotossa, tavaran varastoinnissa, lähetysten pakkaamisessa sekä keräilyssä. Hän käyttää tavarankäsittelylaitteita, trukkia ja automaatiikalla ohjattavia laitteita. Palvelulogistiikkatyöntekijä täyttää ja käyttää monenlaisia varastoinnin ja lähetysten asiakirjoja tietotekniikkaa käyttäen.
SELKOSUOMEKSI
Palvelulogistiikka-työntekijä tekee töitä esimerkiksi seuraavissa työpaikoissa:
varasto
terminaali (esim. lentokentällä tai satamassa)
Näitä töitä palvelulogistiikka-työntekijä tekee:
kerää tavarat varastosta
pakkaa tavarat
lähettää tavarat asiakkaalle
ajaa trukilla
asiakirjoja tietokoneella
Näytä vähemmän
Sinulle laaditaan opintojen alussa opiskelusuunnitelma, jonka mukaan opintosi etenevät. Opintojen sisältöön ja kestoon vaikuttaa mm. alan aiempi koulutuksesi ja osaamisesi. Opiskelusuunnitelmasta käytetään nimeä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Näytöt ovat osa tutkinnon suorittamista. Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut vaadittavan ammattitaidon tai osaamisen. Jos sinulla on riittävä alan ammatillinen osaaminen, voit osoittaa ammattitaitosi suoraan näytöissä ilman koulutukseen osallistumista.
SELKOSUOMEKSI
Sinulle tehdään opiskelun alussa opiskelusuunnitelma (HOKS). Suunnitelmaan kirjataan opetuksen sisältö ja oppiaika.
Jos sinulla on riittävästi tietoa ja taitoa koulutuksen ammatista, sinut ohjataan suoraan näyttöön. Näyttö tarkoittaa sitä, että sinä teet työpaikalla töitä ja sinun työn tekemistä arvioidaan.
Näytä vähemmän
Yhteiset tutkinnon osat, joiden kokonaislaajuus on 35 osaamispistettä (osp), sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin.
Yhteisiin tutkinnon osiin sisältyy sekä pakollisia (26 osp) että valinnaisia (9 osp) osaamistavoitteita.
Pakolliset osaamistavoitteet (26 osp) muodostuvat kolmesta tutkinnon osasta:
viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp)
matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp)
Valinnaisia osa-alueita tulee valita yhteensä 9 osp. Voit valita valinnaiset osaamistavoitteet vapaasti yhdestä tai useammasta tutkinnon osasta.
Yhteishaun ryhmissä opiskellaan yhteiset tutkinnon osat
pajoissa. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti tietokoneella, mutta pajassa käytetään myös kirjoja ja muuta materiaalia oppimiseen. Yhdessä pajassa on opiskelijoita eri tutkinnoista.
Jatkuvan haun kautta tulevat opiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina.
Näytä vähemmän
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuksen edellytyksenä on työsuhde tai päätoiminen yrittäjyys. Päätoimisuus tarkoittaa vähintään 25 tuntia/viikossa olevaa työsuhdetta tai sitä vastaavaa yrittäjyyttä.
Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä käytännön työtehtävien tekemisen kautta. Lisäksi sinulla on työpaikalla työskentelyn lisäksi teoriaopiskelupäiviä Hyriassa (lähi- tai verkko-opetuksena). Voit hakea koulutukseen ja opiskella kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osan/osia oppisopimuksella. Voit solmia oppisopimuksen myös oman alasi kesätöihin sekä edistää ja nopeuttaa näin opintojasi.
Jos sinulla on työpaikka tai olet yrittäjä, sinulle tehdään oppisopimus. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinä teet työtä työpaikalla ja käyt välillä koulussa. Sinä saat työstä palkkaa.
Jos saat kesätyöpaikan opiskelun aikana, siihen voidaan myös tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella voit suorittaa koko tutkinnon tai vaikka yhden tutkinnon osan.
Näytä vähemmän
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Näytä vähemmän
Työllistymismahdollisuudet
Tutki lisää sinua kiinnostavan ammatin työllistymismahdollisuuksia Suomessa täältä: Työvoimabarometri
Lisäksi näille sivulle rekisteröitymällä voit selvittää eri ammattien työllistymismahdollisuuksia ja palkkausta: ForeAmmatti