Haluatko oppia perustiedot ja -taidot audiovisuaalisen viestinnän eri osa-alueista? Teknisen osaamisen ohessa opitaan esteettistä ja sisällöllistä osaamista sekä viestintäkulttuurin ymmärtämistä. Perusopintojen jälkeen opintojen jatko koostuu video- ja elokuva-, valokuva- ja graafisen tuotannon toteuttamisen syventävillä opinnoilla. Opinnoissa korostuu media-alan laaja-alaisuus, eikä erityistä painotusta ole.
SELKOSUOMEKSI
Oletko sinä kiinnostunut
- valokuvauksesta
- video kameralla kuvauksesta
- elokuvista
- tietokoneella piirtämisestä.
Kenelle sopii
Media-alan tekninen kehitys on nopeaa, minkä vuoksi alalla työskentelevien on seurattava omaa osaamisaluettaan jatkuvasti ja sisäistettävä elinikäisen oppimisen taidot. Alalle tarvitaan ammattilaisiksi sekä moni- että erityisosaajia. Tietotekniset tiedot ja taidot sekä erilaisten tuotanto-ohjelmistojen tuntemus ja hallinta ovat alan keskeisiä osaamisvaatimuksia. Media-alalle työllistyminen vaatii tiimityötaitoja, oma-aloitteisuutta, yrittäjämäistä suhtautumista.
SELKOSUOMEKSI
Koulutus sopii sinulle, jos
- jos sinä opit helposti vieraita kieliä
- sinä haluat kertoa ihmisille asioita eri medioissa (= esimerkiksi televisio, internet, sanomalehti, sosiaalinen media)
- sinä olet nopea oppimaan tietokone ohjelmien käyttöä
- sinä pystyt tekemään töitä muiden ihmisten kanssa (= tiimityö)
- sinä pystyt tekemään töitä, vaikka sinulla on paljon töitä samaan aikaan.
Mediapalveluiden toteuttajana voit työskennellä mm. televisio- ja elokuvatuotantoyhtiöissä, lehtitaloissa, mainos- ja viestintätoimistoissa, valokuvaamoissa ja tapahtumatuotannoissa.
Mediapalveluiden toteuttaja työllistyy usein myös muiden alojen yrityksiin markkinoinnin ja viestinnän tehtäviin ja tutkinnon suorittanut voi työllistää itsensä myös yrittäjänä tai freelancerina.
SELKOSUOMEKSI
Mediapalvelujen toteuttaja tekee töitä esimerkiksi seuraavissa työpaikoissa:
- televisio
- elokuva alan yritys
- lehtitalo (= esimerkiksi sanomalehti alan yritys)
- mainos toimisto
- viestintä toimisto
- valokuvaamo
- erilaisia tapahtumia järjestävä yritys
- oma yritys
Näytä vähemmän
Sinulle laaditaan opintojen alussa opiskelusuunnitelma, jonka mukaan opintosi etenevät. Opintojen sisältöön ja kestoon vaikuttaa mm. alan aiempi koulutuksesi ja osaamisesi. Opiskelusuunnitelmasta käytetään nimeä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Näytöt ovat osa tutkinnon suorittamista. Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut vaadittavan ammattitaidon tai osaamisen. Jos sinulla on riittävä alan ammatillinen osaaminen, voit osoittaa ammattitaitosi suoraan näytöissä ilman koulutukseen osallistumista.
SELKOSUOMEKSI
Sinulle tehdään opiskelun alussa opiskelusuunnitelma (HOKS). Suunnitelmaan kirjataan opetuksen sisältö ja oppiaika.
Jos sinulla on riittävästi tietoa ja taitoa koulutuksen ammatista, sinut ohjataan suoraan näyttöön. Näyttö tarkoittaa sitä, että sinä teet työpaikalla töitä ja sinun työn tekemistä arvioidaan.
Näytä vähemmän
Yhteiset tutkinnon osat, joiden kokonaislaajuus on 35 osaamispistettä (osp), sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin.
Yhteisiin tutkinnon osiin sisältyy sekä pakollisia (26 osp) että valinnaisia (9 osp) osaamistavoitteita.
Pakolliset osaamistavoitteet (26 osp) muodostuvat kolmesta tutkinnon osasta:
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp)
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp)
Valinnaisia osa-alueita tulee valita yhteensä 9 osp. Voit valita valinnaiset osaamistavoitteet vapaasti yhdestä tai useammasta tutkinnon osasta.
Yhteishaun ryhmissä opiskellaan yhteiset tutkinnon osat pajoissa. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti tietokoneella, mutta pajassa käytetään myös kirjoja ja muuta materiaalia oppimiseen. Yhdessä pajassa on opiskelijoita eri tutkinnoista.
Jatkuvan haun kautta tulevat opiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina.
Näytä vähemmän
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuksen edellytyksenä on työsuhde tai päätoiminen yrittäjyys. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä käytännön työtehtävien tekemisen kautta. Lisäksi sinulla on työpaikalla työskentelyn lisäksi teoriaopiskelupäiviä Hyriassa (lähi- tai verkko-opetuksena). Voit hakea koulutukseen ja opiskella kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osan/osia oppisopimuksella. Voit solmia oppisopimuksen myös oman alasi kesätöihin sekä edistää ja nopeuttaa näin opintojasi.
SELKOSUOMEKSI
Jos sinulla on työpaikka tai olet yrittäjä, sinulle tehdään oppisopimus. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinä teet työtä työpaikalla ja käyt välillä koulussa. Sinä saat työstä palkkaa.
Jos saat kesätyöpaikan opiskelun aikana, siihen voidaan myös tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella voit suorittaa koko tutkinnon tai vaikka yhden tutkinnon osan.
Näytä vähemmän
Näytä vähemmän
Työllistymismahdollisuudet
Tutki lisää sinua kiinnostavan ammatin työllistymismahdollisuuksia Suomessa täältä: ammattibarometri.fi
Lisäksi näille sivulle www.foreammatti.fi rekisteröitymällä voit selvittää eri ammattien työllistymismahdollisuuksia ja palkkausta.
Sakonkatu 1
11100 Riihimäki
Suomi