Hygieniapassi

Tarvitsetko hygieniapassia työssäsi? Hygieniapassia vaaditaan työtehtävissä, jossa käsitellään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Pelkkä tutkintotodistus (esim. kokin tutkintotodistus) ei enää itsessään kelpaa hygieniaosaamistodistuksena.

Huom! Passi on voimassa aina, joten todistus kannattaa säilyttää. Todistuksen hävitessä koulutus ja testi on suoritettava uudelleen.

Kenelle sopii

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.