Logistiikka-alaa buustaava Newlog-hanke Studia-messuilla: Tänään esittelyssä drone

24.11.2021, klo 11:55
Uutiset
Image
Drone NewLog-hankkeen messuosaston pöydällä Studia-messuilla.

Studia-messuille Helsingin Messukeskukseen ehtii vielä tänään keskiviikkona tutkailemaan tulevia opiskelu- ja urasuunnitelmiaan. Messuilla mukana on myös muun muassa logistiikka-alan näkyvyyteen ja vetovoimaisuuteen tähtäävä NewLog-hanke.

Hyrian kouluttaja Marko Liimatta on tyytyväinen messujen avauspäivän kävijämääriin. Tarkkaa dataa ei vielä aamusta ollut saatavilla, mutta Liimatan mukaan ensimmäisenä päivänä hankkeen teltalla kävi porukkaa runsaasti.

-Koronatilanne huomioon ottaen väkeä oli liikkeellä paljon. Tupa oli täynnä porukkaa. Pepper-robotti oli meillä eilen vetonaulana ja moni kävi sen kanssa tanssimassa ja ottamassa selfieitä, Liimatta kuvaili messupöhinää keskiviikkona aamulla.

NewLog-hankkeessa on Hyria koulutuksen lisäksi mukana Vantaan ammattiopisto Varia, joka koordinoi hanketta sekä Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO.

Hankkeen toinen suosittu vetonaula oli Varian simulaattori, jossa sai käydä kokeilemassa trukin, kuorma-auton, traktorin ja kauhakuormaajan kuljettamista.

Keskiviikkona vetonaulana on drone. Paikalla on asiantuntija kertomassa tulevasta dronekuljettajan koulutuksesta. Mutta mitä hyötyä dronesta on logistiikka-alan työtehtävissä?

-Dronella voi inventoida esim. isoja, parin jalkapallokentän kokoisia ulkovarastoja. Drone lukee kameralla viivakoodit tavaroiden kyljistä ja kuski istuu sillä aikaa lämpimissä ja kuivissa sisätiloissa, paljastaa Liimatta.

Voit lukea lisää NewLog-hankkeesta ja sen tavoitteista täältä.

Image
Pepper-robotti ja kaksi naista kädet ylhäälle ojennettuina Studia-messuilla Helsingissä NewLog-hankkeen osaston edustalla.
Studia-messujen avauspäivänä NewLog-hankkeen osastolla kävijöitä viihdytti muun muassa Pepper-robotti. Keskiviikkona voi tutustua droneen ja kuulla, millaista on drone-kuljettajan koulutus tulevaisuudessa.