Maksuttoman ruokailun ehdot

Image
Lautasella lihapullia, tomaatteja ja persiljaa.

Päätoimisessa perustutkintokoulutuksessa ja tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA) opiskelijalla on oikeus maksuttomaan ateriaan sellaisina päivinä, joina hänen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelmansa edellyttää läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa paikassa. 

Tämä tarkoittaa käytännössä oppilaitoksessa tapahtuvaa opetusta, yhteisiä retkiä ja tutustumiskäyntejä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Sama oikeus on myös oppivelvollisella opiskelijalla päätoimisessa ammattitutkintokoulutuksessa. Kela-kortti on aina esitettävä ruokailun yhteydessä, jotta maksuttoman aterian voi saada.

Jos ruokailu näinä opiskelupäivinä ei ole mahdollista, maksetaan opiskelijalle ateriakorvausta. Etäopetuksessa opiskelijalle ei synny oikeutta maksuttomaan ateriaan tai ateriakorvaukseen.
Oppisopimuskoulutuksen ja työvoimakoulutuksen opiskelijoilla ei ole oikeutta maksuttomaan ateriaan. 

Jos opiskelija on oikeutettu maksuttomaan ateriaan, mutta

  • hän on työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa (ent. työssäoppiminen) siten, että opiskelijan ei ole mahdollista ruokailla Hyrian opiskelijaravintolassa
  • hänen opintonsa järjestetään Hyrian määräämässä paikassa iltaisin ja viikonloppuisin
  • hän opiskelee Hyrian etäpisteessä (esim. Hämeenlinna, Lahti, Helsinki/Malmi)

maksetaan opiskelijalle ateriakorvausta 4,00 €/pv (1.1.2024 alkaen)

Ateriakorvausta haetaan jälkikäteen, jotta voidaan todentaa opiskelijan osallistuminen työpaikalla järjestettyyn koulutukseen. Opiskelija hakee ateriakorvausta Wilmassa. Ateriakorvaushakemus löytyy Wilmasta "Hakemukset ja päätökset" -sivulta. 

Myös TUVA-opiskelijat sekä oppivelvolliset päätoimisesti ammattitutkintokoulutuksessa opiskelevat ovat oikeutettuja maksuttomaan ateriaan. Muut opiskelijat voivat aterioida opiskelijahintaan kaikissa Hyrian opiskelijaravintoloissa.

Lisätietoja opiskelijoiden maksuttomaan ateriaoikeuteen liittyen saa yksiköiden opintotoimistoista.

Erityisruokavaliosta ilmoittaminen

Mikäli tarvitset erityisruokavaliota, on sinun täytettävä Wilmassa erityisruokavaliolomake. Lomake löytyy Wilman lomakkeet -kohdasta. Tiedot välittyvät Wilmasta Ruokkikseen.

Ruokkisten ruokalistat ja aukiolot 

Image
Vesivärityylinen kuvituskuva, ravintolapalvelut.
Sisältö

Ruokkis-opiskelijaravintolat

Laadukkaat Ruokkis-opiskelijaravintolamme palvelevat opiskelijoitamme ja henkilökuntaamme. Niiden osoitteet ja hinnaston sekä ruokalistan löydät täältä.

Lue lisää