Kampaajasta koneistajaksi - Mira Torttila, 33, viihtyy Konecranesilla työnjohtajana

Image
Työnjohtaja Mira Torttila Konecranesin edustalla Hyvinkäällä.

Mira Torttila 33 v, Konecranes/ Gear factory, supervisor

Mira Torttila valmistui koneistajaksi Hyrian kone- ja metallialalta joulukuussa 2020. Mira oli alanvaihtaja ja vaihtoi kampaajan ammattinsa koneistajaksi.

Opintojensa aikana Mira halusi kokemusta erityyppisistä metallialan työtehtävistä ja työpaikoista. Opintojensa loppuvaiheessa hän pääsi oppisopimuksella määräaikaiseen työsuhteeseen Konecranesille. Valmistumisen jälkeen hänet vakinaistettiin ja keväällä hän lähti mukaan Konecranesin omaan Team Leader-koulutukseen. Keväällä 2021 yrityksessä tuli avoimeksi tytönjohtajan paikka, johon hän laittoi hakemuksen työkavereiden kannustamana. Kesäkuussa 2021 hän tuli valituksi tehtävään.

Miran mukaan on harmillista, että metalliala on niin epäsuosittu ala opiskeluhauissa. Metalliala on kuitenkin Hämeen ja Uudenmaan alueella suuri työllistäjä.

"Jos haluaa tehdä töitä ja varmistaa työllistymisensä, tämä on hyvä ala tytöille ja pojille. Sekään, että olen pienikokoinen nainen, ei ole ollut este työn tekemiseen, sillä nostamiseen on apuvälineitä", Mira kertoo.

Mira on otettu vastaan hyvin työnjohtajana, ja hän toimii esimiehenä noin 30 hengen työryhmälle. Haastavinta on yrittää pitää vapaa-aikana työasiat pois mielestä. Ja vaikka työ on koneilla tekemistä ja teknistä, niin jatkuvasti on pidettävä mielessä yksilöt ja inhimillisyys, Mira toteaa.

Konecranes on Miran mielestä hyvä paikka kehittymiseen, koska jo opiskeluaikana hänelle annettiin aikaa oppia ja taustalla oli kuitenkin ison talon tuki, edut ja turva.

"Parasta on ollut uusi työ ja toimenkuva ja on ollut hienoa nähdä, kuinka palaset loksahtavat paikoilleen ja on ollut mukavaa löytää työyhteisössä oma paikkansa."

Tulevaisuudensuunnitelminaan Mira näkee lähiesimiestyönsä kehittämisen ja oppilaitosyhteistyön jatkuvuuden lisäämisen. Hän näkee, että oppilaitosyhteistyö on kuitenkin keskeinen välinen työvoiman saatavuuteen.

Lue myös tämä!

Image
Koneistaja Maiju Väisänen Konecranesin hallissa
Sisältö

Maiju Väisäsestä, 18, tulee koneistaja

Maiju Väisänen opiskelee Hyriassa kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa kolmatta vuotta.  Maiju halusi alalle, koska myös Maijun isä ja veli opiskelevat alaa, ja juuri tämä ala valintaa tehdessä kiinnosti eniten.

Lue lisää