Yhteishaussa hakijaryntäys Hyriaan

Uutiset

Hyrian vetovoima vahvistui yhteishaussa aiempiin vuosiin verrattuna. 824 hakijaa toivoi ensisijaisesti saavansa opiskelupaikan joltakin Hyrian koulutusalalta. Ensisijaisia hakijoita oli 18 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä hakijoita oli 3039, mikä on korkein luku viimeiseen neljään vuoteen.

"Olen todella mielissäni, kun näin moni ilmaisee Hyrian olevan paras kumppani, kun lähtee tavoittelemaan oman elämänsä unelmia ja opiskelemaan ammattia. Olemme investoineet oppimisympäristöihin, jotta opiskelijoilla olisi ajanmukaiset tilat ja laitteet. Ennen kaikkea suosion salaisuus on ammattitaitoisessa opetus- ja ohjaushenkilöstössä. Nuoret kuulevat kyllä kavereiltaan minkälainen opiskelupaikka Hyria on", toimitusjohtaja Pekka Vaittinen iloitsee.

Suosituimmat hakukohteet säilyivät ennallaan, mutta kärjen järjestys vaihtui. Halutuimmaksi kiilasi sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (93 ensisijaista hakijaa), joka pudotti kestosuosikki sosiaali- ja terveysalan (85 ensisijaista hakijaa) hopeasijalle. Kolmanneksi toivotuin oli eläintenhoitajan ammattiin tähtäävä koulutus (81 ensisijaista hakijaa) maatalousalan perustutkinnossa.

"Eniten suosiotaan kasvatti autoala, jossa sähköautojen tulo markkinoille näkyy myös koulutustarpeessa. Vahvaa kasvua näkyy myös media-alan ja kuvallisen ilmaisun sekä rakennusalan perustutkinnoissa", rehtori Tuula Kortelainen avaa hakutilastoja.

Poikkeusolojen vuosi on tehnyt näkyväksi erilaisia ammatteja, joita ilman yhteiskunta ei toimi. Aloihin on myös päässyt tutustumaan jopa helpommin kuin ennen.

"Koronan vuoksi opiskelupaikkoihin on voinut tutustua virtuaalikierroksilla ja etäinfoissa. Nämä ovat toimineet niin hyvin, että muutamme niitä pysyviksi käytännöiksi. Uudistamme koko verkkopalvelumme syksyyn mennessä. Suurin osa Hyrian opiskelijoista on aikuisia, jotka hakeutuvat meille ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Virtuaalisen tuen ja ohjauksen vahvistaminen auttaa niin nuoria kuin aikuisia", Hyrian pedagogiikasta, opiskelijahuolto- ja ohjauspalveluista vastaava päävalmentaja Jenniina Bies-Wikgren pohtii. 

Tieto yhteishaun opiskelijavalinnoista tulee aikaisintaan 17.6. Hyriaan valitut uudet opiskelijat voivat osallistua heti valintapäätösten jälkeen kaksipäiväiseen Hyria Start -tapahtumaan, jossa aloitetaan tutustuminen opintoihin ja opiskeluyhteisöön.

FAKTA: Toisen asteen ammatillisiin opintoihin voi hakeutua joka kevät yhteishaussa sekä ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Yhteishaku on tarkoitettu lähinnä peruskoulun päättäville, joilla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoa. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset – myös silloin, jos opiskelupaikka ei aukea yhteishaussa. Hyriasta voi valmistua ammattiin vuoden jokaisena arkipäivänä, ja valmistujaisjuhlia vietetäänkin lähes joka kuukausi. Hyrian omat oppimis- ja valmennusympäristöt ovat Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Riihimäellä.