Yhteishaku päättyi – Hyrian vetovoima vahvistui jo kolmatta vuotta peräkkäin!

Tiedotteet

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin toisen asteen opintoihin päättyi tiistaina 21. maaliskuuta. Hyrian upea vetovoima vahvistui jo kolmatta vuotta peräkkäin!

Ensisijaisia hakijoita Hyriaan oli tänä vuonna 875, kun aloituspaikkoja oli tarjolla 833. Voimme sanoa, että vuosi meni hyvin. Nyt päättynyt yhteishaku on Hyrialle vuodesta 2016 alkaneen vertailun paras vuosi.

Tieto saadusta opiskelupaikasta ratkeaa kesäkuussa, kun yhteishaun tulokset julkaistaan. Hyriaan valitut uudet opiskelijat voivat osallistua heti valintapäätösten jälkeen virtuaaliseen Hyria Start -tapahtumaan 20.-21.6. Tapahtumassa aloitetaan tutustuminen opintoihin ja opiskeluyhteisöön.

Hyrian suosituin hakukohde tänäkin vuonna oli sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (sähköasentaja ja automaatioasentaja), jonka hakijamäärä jatkoi edelleen kasvuaan keräten 118 ensisijaista hakijaa. Hopeasija pysyi myös ennallaan, kun toiselle sijalle ylsi tuttuun tapaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja) 78 ensisijaisella hakijalla. Kolmannelle sijalle nousi tänä vuonna hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (parturi, kampaaja, kosmetologi) 61:lla ensisijaisella hakijalla. 

Todella hienoon hakumenestykseen ylsi myös ensimmäistä kertaa yhteishaussa mukana ollut logistiikan perustutkinto (palvelulogistiikkatyöntekijä), joka keräsi peräti 24 ensisijaista hakijaa eli enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa opiskelijoita. Alueelle on rakenteilla isoja logistiikkakeskuksia ja alalla kova työvoimantarve, johon Hyria on halunnut palvelulogistiikkatyöntekijän koulutuksella vastata. 

Yhteishaussa vapaaksi jäävät paikat auki jatkuvassa haussa nyt

Jos jäät yhteishaussa ilman mieleistäsi opiskelupaikkaa, kannattaa kurkata jatkuvan haun tarjonta. Jatkuvaan hakuun on jo avattu perustutkintokoulutuksia, jotka toteutetaan yhdessä yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Nyt auenneet paikat ovat yhteishaussa vapaaksi jääviä yksittäisiä aloituspaikkoja.

Koko jatkuvan haun tämänhetkisen tarjonnan löydät täältä.

Hyrian opinto-ohjaajat tarjoavat henkilökohtaista ohjausta ja tukea opiskelupaikan löytämiseen. Heidän yhteystietonsa löydät alta.

Kysy rohkeasti lisää: 

Yhteishaku vai jatkuva haku?

Yhteishaku

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku järjestetään keväällä. Peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen valmentavan TUVA:n päättävät hakevat opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaun kautta. Silloin haetaan opiskelemaan joko ammatillista perustutkintoa tai lukiokoulutusta tai molempia. Koulutukset alkavat seuraavana syksynä. 

Jatkuva haku

Voit hakea ammatillisiin opintoihin myös ympäri vuoden auki olevan jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen perustutkinnon (pt) tai kehittää jo olemassa olevaa ammatillista osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon (at) tai erikoisammattitutkinnon (eat).

Jatkuvan haun kautta voit kehittää itseäsi myös opiskelemalla tutkintojen osia.