Yhteishaku päättyi - Hyrian vetovoima jatkuu erinomaisena 

Tiedotteet
Image
Kokinvaatteet yllään olevan henkilön puolivartalokuva sekä kamera kädessään olevan henkilön puolivartalokuva

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin toisen asteen opintoihin päättyi tiistaina 19. maaliskuuta. Yhteishaussa hakija merkitsee enintään seitsemän koulutusta niin, että ylimpänä on ensisijainen hakutoive. Ensisijaisia hakijoita Hyriaan oli tänä vuonna 845. Kokonaisuudessaan Hyrian vetovoima jatkui erinomaisena.  

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (sähköasentaja ja automaatioasentaja) oli Hyrian suosituin hakukohde tänäkin vuonna, kiinnostaen 84 ensisijaista hakijaa. Toiselle sijalle nousi liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) 80 ensisijaisella hakijalla. Kolmannella sijalla oli sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja), johon haki 79 ensisijaista hakijaa. 

Eri tutkintoihin hakeuduttiin laaja-alaisesti. Tänä vuonna suosiotaan kasvatti etenkin kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (koneistaja, levyseppähitsaaja), joka keräsi tänä vuonna peräti 39 ensisijaista hakijaa, enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa opiskelijoita. Tämän alan valmistuneilla on erinomaiset työllisyysnäkymät, sillä Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueen työmarkkinoilla on erityistä kysyntää metallialan osaajista.  

Huomionarvoista kuitenkin on, että puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle hakijoita oli vähiten, vaikka alan työvoimatarve on suuri.  Yhteishaussa vielä avoimeksi jääneisiin paikkoihin voi hakea Hyrian nettisivujen kautta: Yhteishaussa 2024 vapaaksi jääneet paikat | Hyria 

Eri koulutuksiin voi hakeutua ympäri vuoden jatkuvassa haussa, joka on kaikille avoin hakukanava. 

Yhteishaun valintatulokset julkistetaan 13.6. Valitut opiskelijat pääsevät aloittamaan opintonsa virtuaalisessa Hyria Start -tapahtumassa 18.6, jossa he pääsevät tutustumaan opintoihin ja opiskeluyhteisöön.