Yhteishaku alkoi – Hyrian Kruunussa etkoillaan

Uutiset
Image
Henkilö katselee kiikareilla, joissa on linssinsuojat päällä

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkoi 22. helmikuuta ja se jatkuu 22. maaliskuuta saakka. Hyria juhlistaa hakuajan alkamista Kruunukampuksen avajaisten etkoilla.

Kruunu on Hyrian tuleva pääkampus Hyvinkäällä. Siitä rakentuu Hyvinkään asiakasmäärältään suurin ja nykyaikaisin toisen asteen oppimis- ja valmennusympäristö. Kampus valmistuu kokonaan loppuvuodesta 2022, mutta uusi A-rakennus on jo täynnä elämää. Hyria rakensi Thinglink-alustalle syksyn virallisia avajaisjuhlia ennakoivan tutustumispaketin eli avajaisten etkot.

Etkot ovat virtuaalisesti kaikille avoimet, ja Thinglinkissä pääsee kurkistamaan uuden kampuksen eri tiloihin ja tunnelmiin. Mukana on muun muassa somevaikuttajien Ellan ja Helmin video "24H koulussa".

Yhteishaku avaa ovia tulevaisuuteen

Yhteishaku on erityisesti peruskoulun päättäville nuorille ja ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa oleville tarkoitettu väylä hakeutua toisen asteen opintoihin. Ammatillisiin opintoihin voi lisäksi hakeutua ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Yläikärajaa hakeutumiseen ei ole. Opintoihin hakeutuminen on aina jännittävä elämänvaihe, jossa joutuu punnitsemaan omia tulevaisuuden unelmiaan ja haaveitaan. Hyria tarjoaa monipuolista ohjausta ja tukea auttaakseen hakijoita löytämään juuri itselle parhaimmin sopivan koulutuksen.

Yli puolet yhteishaussa hakevista pyrkii ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen, ja tavoitteellisille opiskelijoille on tarjolla myös ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon yhdistävä kaksoistutkinto. Hyriassa opintoihin voi sisältyä myös ammattikorkeakouluopintoja, mikä nopeuttaa opintojen jatkumista korkeakoulussa.

Hyrialla on yhteishaussa avoinna 12 hakukohdetta Riihimäellä (lähes 400 aloituspaikkaa) ja 17 hakukohdetta Hyvinkäällä (yli 500 aloituspaikkaa). Hyria tarjoaa kevään 2022 haussa aivan uutena hakukohteena teknisen suunnittelun perustutkintoa (suunnitteluassistentti). Perusopetuksen lisäopetus, lukioon valmistava koulutus (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA) yhdistyvät nyt uudeksi tutkintokoulutukseen valmentavaksi koulutukseksi (TUVA). Urheiluvalmennuksessa ainoana valmennettavana lajina jatkaa eSport (Counter-Strike). Hyria tarjoaa mahdollisuutta myös pienryhmäopiskeluun (VAHVA-ryhmät) kokin, tarjoilijan, kiinteistönhoitajan sekä koneistajan ja levyseppähitsaajan ammatteihin tähtäävissä opinnoissa.

Eri koulutusvaihtoehtoihin voi tutustua yhteishaun teemasivuilla: www.hyria.fi/yhteishaku

Kysy lisää!