Yhteishaku alkaa tiistaina 20. helmikuuta – Hyriassa avoinna yli 700 aloituspaikkaa

Tiedotteet
Image
Eri ammatteihin liittyviä kuvituskuvia pallomaisten symbolien sisällä.

Kevään 2024 yhteishaku alkaa 20. helmikuuta ja jatkuu 19. maaliskuuta asti. Yhteishaku on peruskoulun päättäville ja ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa oleville tarkoitettu väylä hakeutua toisen asteen opintoihin. Yhteishaussa on mahdollista hakea 20 Hyrian ammatilliseen perustutkintoon. 

”Opintoihin hakeutuminen on aina jännittävä elämänvaihe. Hyria on edellisinä vuosina ollut erittäin suosittu yhteishakukohde, ja odotamme myös tänä vuonna suurta hakijamäärää”, rehtori Tuula Kortelainen kertoo.  

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden työllisyysnäkymät ovat erinomaiset. 

”Uudenmaan ja Kanta-Hämeen työmarkkinoilla on kysyntää erityisesti hoito-, turvallisuus-, IT- ja sisälogistiikan sekä metallialan osaajista. Hyvinkää–Riihimäki-talousalueelle on lähitulevaisuudessa keskittymässä monen ison yrityksen logistiikkaterminaalitoimintaa”, Kortelainen jatkaa.  

Opintojen lisäksi Hyria tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisia ja yhteisöllisiä tapahtumia, jotka rikastuttavat opiskelua. Hyrian laadukas opiskeluhuolto tukee hyvän oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä.  

”Hyriassa panostamme yhteisöllisyyden kokemukseen, joka on keskeinen osa opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tämä tekee Hyriasta paikan, jossa opiskelu on mukavaa ja monipuolista”, Kortelainen painottaa.  

Hyria tarjoaa ammattikorkeakoulujen HAMKin ja Laurean kanssa AMK-väyläopintoja. Väyläopinnot mahdollistavat korkeakouluopintojen aloituksen jo toisen asteen opintojen aikana, sujuvoittavat jatko-opintoihin siirtymistä ja ammattikorkeakoulussa opiskelu lyhenee 0,5–1 vuotta. Hyriassa kaikkien ammatillisten perustutkintojen rinnalla voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon (=kaksoistutkinto).