Uusi Kasvu-paja aloittaa 4.9.2023 Kruunussa Hyvinkäällä

Tiedotteet
Image
Nuoria ulkona laukut ja reput mukana

Kasvu-paja on hyvinvoinnin ja terveyden teemoihin keskittyvää valmennusta. Valmennuksessa lähdetään liikkeelle omasta hyvinvoinnista ja terveydestä ja edetään kohti opiskelu- ja työelämävalmiuksia.

Kasvu-paja aloittaa toimintansa 4.9.2023. Toimintaa järjestetään Hyvinkäällä Kruunu-kampuksella arkisin klo 9.00–14.00. Pajalle voi hakeutua koska tahansa ottamalla yhteyttä Taruun, jonka yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

Kenelle?

Paja soveltuu 15–28-vuotiaille sosiaali-, terveys-, kasvatus-, ohjaus- ja liikunta-alasta kiinnostuneille sekä näiden alojen opiskelijoille. Pajalla voi halutessaan edistää opintoja yksilöllisen suunnitelman mukaan. Työpajajakson aikana karttuu kokemusta, näkemystä ja osaamista alalla työskentelystä. 

Kasvu-paja on valmennusyhteisö, jossa oppiminen tapahtuu tekemisen kautta. Valmennus perustuu aina valmentautujan tarpeisiin ja tavoitteena on tukea myös hyvinvointia. Pajalla työskentelee valmentaja ja opettajia. He ohjaavat työskentelyä sekä valmentavat työtehtävissä ja pajalla toimimisessa.

Valmentautujaa autetaan hänen omien koulutus- ja työllistymistavoitteidensa kanssa sekä tuetaan ja kannustetaan positiiviseen arjen hallintaan. Valmennusjakson aikana käydään arviointi- ja palautekeskusteluja, jotta valmentautuja voi arvioida soveltuvuuttaan alalle.

Näin se toimii                   

Työpajatoiminta vahvistaa valmennuksen ja merkityksellisen tekemisen avulla nuorten elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia.

Erilaisen yhteisen tekemisen avulla nuori löytää omia vahvuuksiaan. Toimintoja tehdään sekä ryhmässä, että omina projekteina. Pajalla vahvistetaan omia vuorovaikutus- ja kohtaamistaitoja, jotka ovat alalla keskeisiä.

Pajalla tutustutaan alan monipuolisuuteen suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaisia tuokioita, ryhmiä ja tapahtumia. Pajalla pääsee myös tutustumaan ja osallistumaan erilaiseen vapaaehtoistoimintaan. Pajalla on lisäksi tyhy-toimintaa ja retkiä.

Mikäli nuori suuntaa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle tai hän haluaa tutustua alaan, on tämä paja juuri häntä varten. Pajassa nuori saa apua ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun sekä omien tavoitteidensa edistämiseen. Kasvu-pajalle saat tulla juuri sellaisena kuin on. Pajalla saa ohjausta työtehtäviin, eikä siellä tarvitse osata mitään etukäteen.

Kysy lisää