Suruliputus 3.4. Vantaan kouluampumisen vuoksi

Tiedotteet
Image
Valokuva suomen lipusta puolitangossa

Hyria osallistuu sisäministeriön suosittelemaan suruliputukseen keskiviikkona 3.4. Suruliputuksella kunnioitetaan ja muistetaan Vantaan Viertolan koululla 2.4. tapahtuneen kouluampumisen uhreja.

Tapahtumassa on poliisin mukaan kuollut yksi kuudesluokkalainen ja vakavasti loukkaantunut kaksi koulun oppilasta. 

Vakavat uutiset voivat herättää ahdistusta ja pelkoa kaikenikäisissä. Siksi monet tahot yhteiskunnassa tarjoavat keskusteluapua. Oppilaitosyhteisössä kaikki hyrialaiset ovat oppijoidemme tukena. Hyrian opiskeluhuollon yhteystiedot löydät täältä: Opiskelijan hyvinvointi - Yhteystiedot | Hyria

Varautuminen Hyriassa

Hyriassa arjen turvallisuuteen kiinnitetään jatkuvaa huomiota. Hyrian turvallisuuspolitiikkaa päivitetään jatkuvasti ja Hyrian esihenkilöt ja kampuskoordinaattorit harjoittelevat säännöllisesti toimintaa erilaisissa häiriötilanteissa. Poikkeustilanteiden toimintakykyä vahvistavia harjoituksia toteutetaan säännöllisesti myös Hyrian kampuksilla. 

Täältä kriisiapua Viertolan ampumisen vuoksi

  • Vantaan ja Keravan alueen asukkaita ja uhrien lähipiiriä auttaa sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 09 4191 5800. Numero toimii ympäri vuorokauden.
     
  • Vantaan nuorisotilojen henkilökunta on valmiina keskustelemaan asiasta nuorten kanssa. Vantaan nuorille aikuisille tukea on tarjolla Liidossa Lummetiellä, sinne toivotetaan tervetulleiksi myös tilanteesta järkyttyneet huoltajat ja aikuiset.
     
  • Mieli ry:n kriisipuhelin vastaa numerossa 09 2525 0111 ympäri vuorokauden.
     
  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta. Puhelin on auki arkisin kello 14–20 ja viikonloppuisin kello 17–20 numerossa 116 111.