
Sosiaalipedagogisen koiratoiminnan tarkoitus on muun muassa sosiaalisten taitojen, vuorovaikutuksen, voimaantumisen, oppimisen, mielihyvän ja motivaation edistäminen.
Kalle-cockeri ja Hyrian turvallisuusalan kouluttaja Anne Kivistö tekevät yhdessä tavoitteellista vapaaehtoistyötä, jonka tarkoitus on paitsi ilahduttaa myös rakentaa samalla siltoja ihmisten välille.
Kun uusille opiskelijoille esitellään Karankadun kampusta ja henkilökuntaa, heitä vastassa on myös Kalle-cockeri.
Kalle on emäntänsä Annen mukaan hyvin ihmisrakas ja haluaakin kovasti tavata kaikki. Tällä kertaa työtä rajoittavat kuitenkin koronan vuoksi annetut terveysturvallisuusohjeet, ja Kallen on tyydyttävä vain heiluttamaan häntäänsä tervehdykseksi.
Normaalioloissa Kalle tekee työtään niin, että se kulkee ihmisten joukossa vapaana vaikkapa koululuokassa ja halukkaat voivat tulla sitä silittelemään.
Nyt korona rajoittaa sen toimintaa sen verran, että Karankadun keikalla sitä saattaa pyynnöstä tulla halukkaat rapsuttelemaan yksitellen turvavälit huomioiden.
-Ja kovasti Kallella tuntuukin olevan asiaa, kun se jaksaa äännellä opiskelijaryhmiä tarkkaillen, Anne tietää.
Vakavamielinen työkoira
Kalle ottaa hommansa hyvin vakavasti. Se ja emäntänsä Anne tarjoavat sosiaalipedagogisia koirapalveluja. Käytännössä Kallen työtä on olla rapsuteltavana.
-Samalla se toimii sillanrakentajana ihmisten välillä, Anne lisää.
Anne työskentelee Karankadulla turvallisuusalan kouluttajana. Lisäksi hän on ammatillinen erityisopettaja ja peda-lähettiläs.
Sosped-toiminta painottaa vahvasti yhteisöllisyyden vahvistamista. Sosped-koiratoiminta on aina tavoitteellista ja tavoitteet jälkikäteen mittaavaa toimintaa. Siihen osallistuvien koirien soveltuvuus on myös aina testattu.