Sisustusalan artesaanien uraauurtava lavasteprojekti on valmis

25.11.2021, klo 12:00
Uutiset
Image
Sisustusalan artesaaniopiskelijat Anni Lehtonen, Jenni Skyttä-Forssell sekä opettaja Suvi Huovinen Hyrian uudistuneessa studiossa.

Hyrian Riihimäen Sakonkadulla sijaitseva studio on saanut uudet lavasteet. Lavasteet ovat Hyrian sisustusalan artesaaniopiskelijoiden Anni Lehtosen ja Jenni Skyttä-Forssellin suunnittelutyön ja kädentaitojen tulos.

Lavasteprojektia on tehty tiiviissä yhteistyössä työelämän kuten studioalan ammattilaisten ja Hyrian markkinoinnin ja viestinnän kanssa sekä yhteistyössä eri koulutusalojen kanssa. Lavasteet nähdään lähitulevaisuudessa muun muassa Hyrian virtuaalitapahtumissa. Lehtosen ja Skyttä-Forssellin lisäksi lavasteprojektissa on ollut suunnitteluvaiheessa mukana kolmas opiskelija.

-Nyt valmistuu kahdet erilaiset studiolavasteet, jotka opiskelijat ovat rakentaneet sisustusalan artesaanien opintoihin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lavastamme studiota. Aiemmin opiskelijat ovat sisustaneet erilaisia tiloja kodeissa, julkisissa tiloissa ja tapahtumissa, kertoo sisustusalan opettaja Suvi Huovinen.

Lehtonen ja Skyttä-Forssell ovat koostaneet lopulliset lavasteratkaisut useammasta eri suunnitelmasta, joita työelämän edustajat ovat kommentoineet ja joista he ovat valinneet tarpeeseen sopivimmat lavasteet.

-Tässä on pitänyt huomioida uusia asioita kuten studiovalaistusta, studiotekniikkaa, erilaisia materiaalivalintoja, seinämien tukirakenteita ja sitä, miltä lavasteet virtuaalitapahtuman katsojille näyttävät, Huovinen tähdentää.

Studion taustalla nähdään rima- ja sormipaneeliseinämät, jotka Lehtonen ja Skyttä-Forssell ovat rakentaneet itse.

-Suunnitteluosuus ja studion stailaaminen oli kyllä kivointa, toteavat molemmat.

Hyrian koulutusaloista projektiin ovat osallistuneet metalli-, media- sekä logistiikka-ala.

-Tämä projekti koostuu aidoista työelämään kuuluvista osa-alueista erilaisine työvaiheineen, Huovinen tähdentää.

Lehtonen ja Skyttä-Forssell aikovat saada opintonsa valmiiksi ensi keväänä. Projekti käynnistyi viime keväänä ensin etäopintoina ja myöhemmin lähiopetuksessa, mikä loi projektiin omat haasteensa.

-Kevät tuntui etäelämän takia kyllä haastavalta. Ollaan tosi tyytyväisiä, että nyt ollaan tässä pisteessä, Skyttä-Forssell sanoo.

Image
Hyrian studion uudet lavasteet: