Red Carpet -festarin rakentamisen loppurutistus alkoi - "Meillä on hyvä tiimihenki täällä"

24.8.2022, klo 15:34
Uutiset
Image
Opiskelijoita työhaalareissa ja reput selässä kuuntelemassa Red Carpet -infoa Hyvinkäällä Villatehtaalla Studio Donnerissa

Hyrian opiskelijat laittoivat tänään ison vaihteen päälle, kun Red Carpet -festarin rakentamisen loppurutistus starttasi Hyvinkään Villatehtaalla. 

Kuluvalla viikolla järjestettävän Red Carpet -festarin rakentamiseen ja toteuttamiseen osallistuu mittava määrä Hyrian eri alojen opiskelijoita vuosittain. Festari tarjoaa arvokasta kokemusta aidossa työelämässä toimimisesta media-, logistiikka-, turvallisuus-, puutarha-, matkailu-, rakennus-, sisustus- sekä ravintola- ja catering-alan innokkaille opiskelijoille.

Odotettu tapahtuma on monelle nuorelle tulevaisuuden osaajalle niitä ihka ensimmäisiä ja mieleenpainuvimpia kokemuksia oman alan töissä. Keskiviikkona aamulla noin sata Hyrian opiskelijaa osallistui Red Carpetin heille järjestämään infotilaisuuteen Hyvinkään Villatehtaalla.

-Hyvillä mielin täällä mukana ollaan, kivaa on ollut. Meillä on hyvä tiimihenki täällä, toteaa rakennusalan ensimmäisen vuoden opiskelija Tuukka, joka on mukana tapahtumapaikalla rakentamassa festarin puitteita.

-Pystytämme täällä telttoja, rakennamme aitoja ja kannamme lavoja ja pöytiä ja sen semmoista, hän kertoi iltapäivällä.

Rakennusalalta tapahtumaa on tekemässä yhteensä 25 ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijaa.

-Opiskelijat ovat innokkaasti mukana, vaikka päivistä on tulossa pitkiä, ammatillinen ohjaaja Teuvo Kylmäniemi kiittelee.

Sisustusalalta mukana on noin 50 opiskelijaa.

- Sisustajat ovat tehneet ison työn kevään aikana suunnittelemalla Vip Donnerin, gaalatilaisuuden ja Premium-tilat sekä ulkoalueen sohva-alueen sisustukset. Suunnittelun lisäksi ollaan valmistettu sohvia, paviljonkeja, rengaspenkkejä sekä muuta rekvisiittaa. Projekti on ollut pitkäkestoinen. Opiskelijat ovat tykänneet, kun pääsevät tekemään käsillään, kertoo sisusalan kouluttaja Anne-Maija Immonen.

Tapahtuman rakentamiseen osallistuminen edistää opiskelijoiden opintoja ja parantaa mahdollisuuksia saada oman alan töitä. Monella alalla, myös tapahtuma-alalla, on tällä hetkellä pulaa tekijöistä, joten uusillakin tekijöillä on nyt hyvät mahdollisuudet päästä työmarkkinoille.

26.-27.8.2022 järjestettävä Red Carpet juhlii kotimaista elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä. Festivaaliohjelma pitää sisällään elokuvia, musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Hyria on ollut tapahtuman toteuttamisessa mukana vuodesta 2018 saakka.

© Kuvat 1-3: Hyria
© Kuvat 4-5: Red Carpet, Henni Hyvärinen
© Kuva 6: Red Carpet, Erika Luoto