Oletko nuori ja haluat huippuammattilaiseksi? Maailman kisa-areenoista saa potkua urahaaveisiin

Uutiset
Image
Kolme naista keskustelee kauneudenhoitoalan opiskelijoiden työsalissa

Hyriassa järjestettiin kuluneella viikolla kauneudenhoidon EuroSkills-karsinnat. Finaali eli ammattitaidon EM-kisat järjestetään Puolassa ensi vuonna.

EuroSkills-finaalissa Puolassa kisaavat useiden kymmenien eri alojen opiskelijat useissa kymmenissä eri lajeissa. Kauneudenhoitoalan opiskelijoita houkutellaan Suomessa mukaan kansainväliseen kilpailutoimintaan varta vasten perustetun valmennusringin avulla. Rinkiä luotsaa kauneudenhoitoalan opettaja ja lajipäällikkö Maija Salminen ja siihen kuuluvat huippuvalmentajiksi tarkoin valitut opettajat, joista yksi on Hyrian kauneudenhoitoalan opettaja Anna Skytten.

-Kierrämme ympäri Suomea ammattikouluissa kertomassa kansainvälisestä kisatoiminnasta ja siitä, kuinka kosmetologiopiskelijat voivat päästä mukaan kilpailuihin, Salminen kertoo.

Ammattitaidon kansainvälisille kisa-areenoille voi osallistua kuka tahansa toisen asteen ammatillista tutkintoa tai tutkinnon osaa opiskeleva 1825-vuotias. Kansainväliseen kisatoimintaan osallistuminen ja kisoihin valmentautuminen on väylä huippuammattilaiseksi.

- Motivaatiota ja sitoutumista tarvitaan. Osallistuminen edellyttää, että on halua kehittää oma ammattitaito huippuunsa, Salminen tähdentää.

Kisatilanteessa kilpailijat puhuvat asiakkailleen englantia karsintoja myöten, vaikkei asiakas englantia osaisikaan. 

"Päätin, että tulen niin hyväksi kuin pystyn"

EuroSkills-karsintoihin Hyrian Sakonkadun kampuksella osallistunut Veera Huomo, 21, opiskelee tällä hetkellä SadinAO:ssa kosmetiikkaneuvojaksi ja työskentelee Helsingissä yrittäjänä. Hänet on jo valittu Suomen maajoukkueeseen kilpailemaan ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka on tarkoitus järjestää Shanghaissa tulevana syksynä.

Ennen EuroSkills-karsintaa Huomo sanoo, että hänen tavoitteensa kilpailussa on tietysti voitto. Hänellä on selvä syy kansainväliseen kisatoimintaan osallistumiseen.

-Kun aloitin opiskelun, päätin, että tulen niin hyväksi kosmetologiksi kuin pystyn. Haluan kehittää ja haastaa itseäni. Kilpaileminen opettaa todella paljon, hän toteaa.

Salmisen mukaan kisatoiminta antaa opettajankin työhön paljon ekstraa.

-On hienoa tehdä tätä omasta alastaan näin paljon innostuneiden opiskelijoiden kanssa, Salminen lisää.

Voit lukea lisää kansainvälisestä kisatoiminnasta SkillsFinlandin sivuilta.

Image
Kolme naista keskustelee kauneudenhoitoalan opiskelijoiden työsalissa.
iKauneudenhoitoalan opettaja ja lajipäällikkö Maija Salminen antaa ohjeita Veera Huomolle (kesk.) ja Venla Ruusulle ennen kosmetologien EuroSkills-karsintaa. Karsinta kestää kaksi tuntia ja tehtävänä on tehdä asiakkaalle jalkahoito sekä sokerointi sääriin