Kouluttaja Pertti Raistakka videohaastattelussa: Taitaja tuottaa timantteja

Uutiset
Image
Pertti Raistakan puolivartalokuva Hyrian luokkahuoneessa.

Taitaja-kisojen finalistit on nyt selvillä ja kurssi on tymäkästi kohti Porin finaalia. Toukokuussa järjestettävään finaaliin lähtee Hyriasta 9 opiskelijaa valmentajineen.

Hyriassa innokkaat opiskelijat poimitaan mukaan Taitaja-toiminnan valmennusprosessiin parin ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Semifinaaleista jatkoon päässeiden kohdalla kisat huipentuvat ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin.

-Siitähän tämä lähtee. Taitaja-nimikin sen kertoo, että haemme huippuosaajia ja taitajia yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin. Hyria tukee tätä toimintaa hyvinkin näkyvästi yhdessä muiden oppilaitosten kanssa, kiteyttää Hyrian turvallisuusalan kouluttaja Pertti Raistakka

Hän painottaa että Taitaja-kisoihin osallistumisesta on hyötyä sekä opiskelijalle että tämän tulevalle työnantajalle.

-Kun taitaja tulee esittelemään työnantajalle ammatillista osaamistaan, se on työnantajallakin osoitus siitä, että kyse on erittäin potentiaalisesta ja kehittyvästä työntekijästä, joka pystyy kehittymään työelämässä vielä lisää.

Taitaja-kisoissa koko siihen saakka kerätty oman alan ammattitaito pistetään likoon ja testataan kovatasoisessa porukassa. Raistakka valottaa, että kilpailutoiminta on koulutuksen lisäksi tärkeä osa ammatillisen identiteetin muodostumista. 

-Näen, että se on kirsikka kakun päällä. Kyllähän tämä sellaisia timantteja tuottaa, hän hehkuttaa.

Katso Pertin koko haastattelu oheiselta videolta.

Lue lisää Taitaja-kisoista!

Remote video URL