Koronaepidemia jatkuu vakavana - Hyria edellyttää maskinkäyttöä

13.1.2022, klo 15:26
Tiedotteet
Image
Mies pukee kasvomaskia kasvoilleen

Koronaepidemia jatkuu vakavana. Omikron-virusvariantti on tällä hetkellä useimmin oireiden aiheuttaja. Omikron tarttuu merkittävästi aiempaa herkemmin, mutta vaikuttaa siltä, että sen aiheuttamat oireet ovat tyypillisesti aiempia variantteja lievempiä. Koska yhteiskunnan toimintojen kannalta tilanne on kriittinen, Hyria edellyttää, että jokainen kantaa oman vastuunsa ja tehostaa maskinkäyttöä muutaman viikon ajaksi. 

Tästä syystä tartuntojen estäminen on tärkeää

Tartuntoja pyritään edelleen estämään kaikin tavoin, vaikka suurten tartuntamäärien vuoksi tilanne vaikuttaakin monin paikoin haastavalta. Tartuntojen estäminen on tärkeää, vaikka sairastuneiden oireet jäisivät lieviksi. Kun moni sairastaa yhtä aikaa, yhteiskunnan useat toiminnot ovat uhattuna.

Koska lievätkin oireet estävät ihmisiä menemästä töihin, erilaisten toimintojen pitäminen avoinna vaarantuu. Jokainen voi kuvitella, mitä seurauksia voi olla sillä, jos työt jäävät tekemättä: jätehuoltoon voi tulla katkoja, ruokakauppojen hyllyjä ei pystytä täyttämään tai maksuja, laskuja tai palkkoja kyetä suorittamaan.

Suuresta sairastuneiden määrästä pienikin osuus riittää täyttämään sairaaloiden kapasiteetin, joka on jo valmiiksi kuormittunut henkilöstön sairauspoissaolojen vuoksi. Jokainen vältetty tartunta auttaa pitämään yhteiskunnan tärkeitä toimintoja avoinna. Tässä me jokainen voimme tehdä oman osuutemme.

Näin torjut

Tehokkaimpia tapoja tartuntojen välttämiseen ovat:

  1.     Käytä kasvomaskia sisätiloissa
  2.     Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  3.     Vältä ruuhkia ja tungosta – pidä etäisyyttä muihin
  4.     Ota koronarokote ja tehosteet suositusten mukaan