KOMEA-ohjelma käynnistyi: Mukana kone- ja tuotantotekniikka-alan huippuyrityksiä

23.11.2021, klo 15:52
Uutiset
Image
Mies näpyttelee tietokonetta kone- ja metallialan yrityksen konesalissa

Hyria käynnisti valtakunnallisen teknologiatiistain kunniaksi KOMEA-ohjelman yhdessä talousalueella toimivien yritysten kanssa vastaamaan alalla vallitsevaan osaajapulaan.

Tavoitteena on 1) alan vetovoimaisuuden lisääminen 2) uusien tulevaisuuden tekijöiden saaminen alalle tutkintotavoitteisella koulutuksella 3) Nopeampien ratkaisujen kautta osaajien saaminen yrityksiin tämän hetken tarpeeseen.

Ohjelmassa ovat mukana sen käynnistämisvaiheessa Kone, Konecranes, Konepaja Sihvo, Kumera Drives, ReponenWorks, Ritema ja Sako.

Osaajapula alalla on todellinen. Yritykset tarvitsemme kiperästi osaajia heti, mutta myös nuoria alasta kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöitä. Tämän vuoksi KOMEA-ohjelmassa tekeminen kohdentuu nopeisiin ”heti ensi vuoden aikana” ja pitkäkestoisimpiin ”3-5 vuoden päähän” tähtäävin toimenpiteisiin.

Avaustilaisuudessa keskustelua herätti ikäluokkien pieneneminen, työperäisen maahanmuuton ratkaisut sekä alan imagoon ja mielikuviin vaikuttaminen. Nopeana toimenpiteenä käynnistyi myös yhteisen koulutuksen suunnittelu uusien tekijöiden saamiseksi CNC-operaattorin työtehtäviin.

Tahtotila kaikilla toimijoilla on yhteinen: Haluamme yhdessä vaikuttaa eri kohderyhmien kiinnostukseen kone- ja tuotantotekniikan alasta sekä lisätä tietoa alan tarjoamista työpaikoista ja uramahdollisuuksista.