HyriaSkills 2023 tuo ammatillisen osaamisen esiin

Tiedotteet
Image
HyriaSkills-logo ja sen alla 5 tähteä rivissä.Hyrian järjestämä HyriaSkills-ammattitaitokilpailu valtaa jälleen Hyvinkään ja Riihimäen kampukset torstaina 5.10. HyriaSkills-kilpailu tuo uutta intoa ja kipinää Hyrian opiskelijoiden arkeen tarjoten samalla ainutlaatuista kisakokemusta ja mahdollisuuden kasvattaa ammattiosaamistaan.

"HyriaSkills on saanut alkunsa vuonna 2022 ja tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Kilpailu on suunniteltu antamaan opiskelijoille mahdollisuus kisata ja testata ammatillista osaamistaan. HyriaSkills on paikka, jossa opiskelijat voivat näyttää, mitä he ovat oppineet. Lisäksi se on oivallinen tilaisuus saada palautetta omasta osaamisestaan", kertoo koulutuspäällikkö Mika Auvinen Hyriasta. 

 

Kilpailua lajista toiseen 

Kilpailussa on jokaiselle alalle omat lajinsa, mikä tarkoittaa, että kaikki opiskelijat voivat kilpailla oman alansa ammattiosaamisesta. Opiskelijoiden taidot pääsevät kukoistamaan, kun he ratkovat käytännön haasteita ja monipuolisia tehtäviä. Jokainen laji vaatii tarkkuutta, yhteistyötä ja ennen kaikkea ammattiosaamista. ”HyriaSkills ei ole pelkkää taitojen näyttämistä, vaan se korostaa myös tiimityön merkitystä. Opiskelijat toimivat ryhmissä, ja tavoitteena onkin antaa opiskelijoille kokemusta myös tiimityöstä. Samalla kilpaileminen kasvattaa kokemusta ja itseluottamusta", Mika Auvinen painottaa.HyriaSkills on myös väylä suurempiin haasteisiin, sillä kilpailu rohkaisee opiskelijoita osallistumaan Taitaja-kilpailuihin. Taitaja-kisa on Suomen suurin ammattiosaamisen kilpailu, ja se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kilpailla kansallisesti ja kansainvälisesti omasta ammattitaidostaan. ”HyriaSkills toimii erinomaisena valmistautumispaikkana opiskelijoille, jotka tavoittelevat menestystä Taitaja-kisoissa. HyriaSkills on ikään kuin harjoitusottelu Taitaja-kisaa varten”, Mika Auvinen jatkaa. 

 

HyriaSkills avaa Hyrian toimintaa myös ulkopuolisille HyriaSkills ei ole vain opiskelijoille suunnattu tapahtuma, vaan myös ulkopuoliset voivat seurata kilpailuja. Kilpailua voi tulla seuraamaan kuka tahansa ammatillisesta koulutuksesta ja kilpailutoiminnasta omasta tai toisen puolesta kiinnostunut. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen tilaisuuden nähdä läheltä, miten ammattiosaaminen kehittyy ja mitä opiskelu Hyriassa pitää sisällään. Parhaat suoritukset palkitaan seuraavana päivänä kampuksilla kilpailun päätöstapahtumassa, jossa opiskelijat pääsevät parrasvaloihin ja saavat ansaitsemansa tunnustuksen.

 

Tapahtuman aikataulut ja paikat näet täältä.