Hyrian upean Habitare-osaston pystytys Messukeskuksessa alkaa – Esittelee sisustusalan ammattilaisen koko osaamisen kirjon

31.8.2022, klo 15:01
Uutiset
Image
Havainnekuva messuosastosta, jossa kuvataan sisustusalan artesaanin osaamiskirjoa

Pääset tutustumaan sisustusalan artesaanikoulutukseemme Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksen päähallissa. Opiskelijatyönä alusta loppuun saakka toteutettava osasto on paitsi kattava esitys alan osaamiskirjosta myös konkreettinen näyte erittäin laadukkaasta koulutuksestamme. Ja tiesitkö, että meillä voit opiskella sisustusalan ammattilaiseksi reilun puolen tunnin junamatkan päässä pääkaupunkiseudusta?

Hyria lähtee koronan takia kahdesti peruttuun Habitareen vuoden 2020 messuille suunnitellulla osastolla. 30-neliöinen osasto on esillä 7.9. alkavilla Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksen isossa hallissa. Hyrian osasto on alkujaan jo sisustusalan artensaaniksi valmistuneen Milla Suomisen suunnittelema. Nykyiset opiskelijat ovat päivittäneet osaston kankaat, kalusteet ja tapetit tämän vuoden trendien mukaisiksi.

Viime keväänä osasto koeponnistettiin pystyyn Hyrian Karankadulla Hyvinkäällä sijaitsevassa työsalissa. Nyt sen pystytys alkaa Helsingin Messukeskusessa, jossa se pääsee vihdoin melkein kolmen vuoden odotuksen jälkeen messukävijöiden ihasteltavaksi.

Osaston toteuttamisessa on ollut mukana noin 80 hyrialaista eri aloilta ja osastoilta. Opiskelijoita mukana on sisustajien lisäksi, rakennus-, metalli- ja sähköalalta.

Hyrian sisustajatiimi ja alan opiskelijat odottavat messuja innoissaan.

- Odotamme osastolle paljon kävijöitä. Samalla saamme tietysti runsaasti näkyvyyttä ja sitä kautta toivottavasti uusia opiskelijoita. Kaikkien ei tarvitse opiskella sisustusalaa Helsingissä. Junalla pääsee helposti Hyvinkäälle, sisustusalan opettaja Suvi Huovinen vinkkaa.

Hänen lisäkseen projektia ovat vetäneet kouluttaja Anne-Maija Immonen, sisustusalan opettaja Nina Parkkinen ja sisustusalan ammatillinen ohjaaja Tiina Niemi

Hyrian yhteistyökumppanit messuosaston rakentamisessa ja sisustamisessa ovat Hyvinkään Tape Art, Sasu’s Playhouse ja RTV.

Tällainen on osaston tarina

Sisustusalan artesaaniksi Hyriasta jo valmistunut Milla Suominen suunnitteli Hyrian syksyksi 2020 kaavailtujen Habitare-messujen 30-neliön osaston osana opintojaan. Messujen päähallin tiukan vaatimuslistan läpäissyt osasto oli Suomisen tutkintoon kuuluvien kurssien näytöistä viimeinen.

Hyrian piti päästä marraskuussa 2020 esittelemään upeaa osastoaan Habitaressa ja seuraavan kerran syksyllä 2021, mutta messut jouduttiin perumaan molempina vuosina koronatilanteen takia.

Suunnittelutyö alkoi jo lokakuussa 2019, koska messujen päähalliin on tulijoita enemmän kuin on paikkoja, eikä sinne kävellä millä tahansa osastolla. Vaatimuslista on tiukka, ja messukeskus kuratoi suunnitelmat etukäteen.

- Otin haasteen vastaan. Lähtökohta oli, että osaston pitäisi kuvastaa sisustusalan artesaanilinjaa. Koska he tekevät sisustussuunnittelun lisäksi myös pintatöitä, ajattelin, että osaston pitäisi esitellä heidän osaamiskirjoaan mahdollisimman monipuolisesti, Suominen kertoo työnsä alkuvaiheista.

Habitare-messujen päähalliin päästäkseen osaston pitää täyttää 9 kohdan vaatimuslista. Sen pitää muun muassa yltää kansainväliselle laatutasolle, olla inspiroiva, kaunis, esitellä uutuustuotteita…

Lisäksi päähallin osastot voivat olla todella isoja.

- Jaoin osaston mielessäni suunnitteluvaiheeseen, toteutusvaiheeseen ja valmiiseen huoneeseen eli suunnittelin osaston kuvaamaan sisustuksellista muutosmatkaa. Osaston ensimmäinen kolmannes sisältää viivapiirroksen, keskellä esitellään toteutusvaihetta, jossa muun muassa pahvihahmo maalaa seinää, ja kolmannessa osassa on valmis olohuone, josta tunnistaa lähtötilanteen viivapiirroksen layoutin, Suominen kertoo.

Opiskele meillä!

Image
Vesivärityylinen kollaasi Hyrian opiskelijoista ja kohdeyleisöstä
Sisältö

Sisustus ja rakentaminen

Haluatko sisustusalan tai rakennusalan ammattilaiseksi? Ehkä olet jo osaaja mutta tarvitset lisäkoulutusta? Järjestämme alojen perustutkintokoulutusta sekä ammatillista jatkokoulutusta. Meillä voit opiskella sisustajaksi, talonrakentajaksi, maalariksi ja hirsirakentajaksi. Voit myös täydentää osaamistasi hankkimalla lisäkoulutusta betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennustöihin sekä opiskelemalla lukuisia alojen lyhytkoulutuksia. 

Lue lisää