Hyrian perustutkinto-opiskelijoiden kesäajan opinnot ja kesätyö 2024

Tiedotteet

Hyriassa oppilaitosympäristössä tarjottavat opinnot päättyvät viimeistään 20.6.2024. Jos opiskelija saa kesäajalle töitä, eikä opintoihin liittyviä rästejä ole, hänen on mahdollista aloittaa kesätyöt jo aiemmin alla olevan taulukon mukaisissa tilanteissa. Opiskelijan on sovittava asiasta oman vastuuvalmentajansa kanssa.  

 

1. Jos opiskelija saa kesätyön, joka alkaa esim. touko-kesäkuussa ja siihen on mahdollista tehdä omaan tutkintoon liittyvä oppisopimus.

Tämä on ok, jos työtehtävät ovat monipuolisia ja tukevat opintojen tavoitteita. Oppisopimuksesta sovitaan yhdessä vastuuvalmentajan ja työpaikan kanssa. 

2. Jos opiskelija saa kesätyön, joka alkaa esim. touko-kesäkuussa ja siihen on mahdollista tehdä muuhun kuin omaan perustutkintoon liittyvä oppisopimus. Opiskelijalla on mahdollisuus valita omaan tutkintoonsa tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (5-15 osaamispistettä).

Tämä on ok. On tärkeää selvittää, millaisia työtehtäviä opiskelija pääsee tekemään kesätöissä ja mihin tutkintoon/tutkinnon osaan työtehtävät sopivat. Oppisopimuksesta sovitaan yhdessä vastuuvalmentajan ja työpaikan kanssa. 

3. Jos opiskelija saa kesätyön, johon ei tehdä oppisopimusta eikä opiskelijalla ole opintoihin liittyviä rästejä, voi opiskelija lähteä kesätöihin maanantaista 3.6.2024 alkaen.

Tämä ok. Tästä tulee sopia aina erikseen vastuuvalmentajan kanssa. Joillakin aloilla voi kesäkuun alkuviikoilla olla vielä ammatillisia opintoja. 

4. Kesäaikaa voi halutessaan hyödyntää myös YTO-opintojen tekemiseen, muun opetustarjonnan hyödyntämiseen sekä koulutussopimuksella opiskeluun, jos opiskelijaa saa palkattoman työpaikan esimerkiksi osaksi kesää. 

Keskustelu eri vaihtoehdoista oman vastuuvalmentajan kanssa. Koulutussopimuksessakin työtehtävien tulee olla monipuolisia ja tukea opintojen tavoitteita.