Hyrian opiskelija Senni Noponen on voittanut hopeaa Ammatikka-matematiikkakilpailussa

Tiedotteet
Image
Nuori nainen kukkakimppu ja stipendi kädessään taustalla kahvipöytä.

Senni Noponen, 16, on voittanut hopeaa valtakunnallisessa AmmatikkaTOP-matematiikkakilpailussa. Hyria palkitsi Noposen tänään stipendillä ja kakkukahveilla. 

MAOL järjestää yhdessä Tekniikan Opettajat ry:n kanssa AmmatikkaTOP-matematiikkakilpailun ammatillisen toisen asteen opiskelijoille vuosittain marraskuun toisena torstaina. 

Kisassa parhaiten menestyneiden sijoitukset julkistetaan ja voittajat palkitaan huhti-toukokuussa. Hyrian sote-alan opiskelija Senni Noponen sijoittui kilpailussa toiseksi omassa sarjassaan 50 pisteellä. Noponen kuitaa suorituksestaan yhteensä 450 euroa, josta 300 € kisan järjestäjältä ja 150 euroa Hyrialta. 

Noponen sanoo, että matematiikka on ollut aina hänelle helppoa. Yläkoulussa hänen matematiikan numeronsa oli 10.

Tulevassa työssään laskutaidoista on hänelle paljon hyötyä.

-Lähihoitajan työhön kuuluu lääkelaskut. Ne voi olla joillekin haastavia. Koska matikka on minulle helpompaa, voin keskittyä enemmän muihin opintoihin. Hyvä matikkapää lisää potilasturvallisuutta. Pienetkin laskuvirheet voi maksaa jopa ihmisen hengen, Noponen miettii.

Järjestäjän mukaan kilpailutehtävät mittaavat opiskelijan kykyä soveltaa matematiikan osaamistaan yllättävistä näkökulmista. Kilpailutilannetta ja aikapainetta voi hyödyntää myös AMK-valintakokeeseen valmistautuessa.