Hyrian kestävän kehityksen sertifikaatit uusittu - Tätä se käytännössä tarkoittaa

Tiedotteet
Image
Paljon ihmisiä katselemassa aidan takana pellolla syöviä lehmiä.

Hyrian luonnonvara-alalla ja liiketoiminnan alalla suoritettiin helmikuussa oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattiin tähtäävä auditointi. Auditoinnin haastatteluineen ja kampuskierroksineen teki OKKA eli  Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiön virallinen auditoija Noora Ilola.

Auditoijan esityksen pohjalta OKKA-säätiön hallitus vahvisti sertifikaattien uusimisen kokouksessaan. Samalla sertifikaatit päivitettiin kestävän tulevaisuuden indikaattoreiden mukaiseksi.

 ”Henkilökunta on sitoutunut kestävään kehitykseen. Vastuullisuus integroidaan opetukseen jatkossa entistä tiiviimmin”, kertoo liiketoiminnan koulutuspäällikkö Pasi Kymäläinen.

Luonnonvara-alan kestävä tulevaisuus rakentuu vihreän siirtymän ympärille, huomioiden monimuotoisuuden edistämisen ja päästöjen vähentämisen koulutuksessa sekä opetusmaatilalla”, täydentää luonnonvara-alan koulutuspäällikkö Terhi Kostamo.

Uusittuja kestävän kehityksen sertifikaatteja juhlistetaan juhannusviikolla koulutusalojen yhteisillä kakkukahveilla luonnonvara-alan kampuksella Hyvinkäällä Uudenmaankatu 249:ssä.

Sertifikaattien uusiminen on hieno saavutus ja se kertoo koulutusalojen sitoutumisesta kestävään tulevaisuuteen opetuksessaan”, toteaa Hyriassa sertifiointiprosessia vetänyt kestävän kehityksen koordinaattori Juulia Juslin.

Ympäristötyössä pitkät perinteet

Hyrian ympäristö- ja kestävän kehityksen järjestelmänä on OKKA-säätiön oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi. Sertifioituja koulutusaloja on kolme ja työtä tehdään myös muilla koulutusaloilla ja kampuksilla. Sertifioiduilla koulutusaloilla on ympäristötyössä pitkät perinteet.

Liiketoiminnan ala sai ensimmäisen OKKA-säätiön ympäristösertifikaattinsa jo vuonna 2004, tuolloin Riihimäen kauppaoppilaitoksen liiketalouden ja tietotekniikan osastona. Sertifikaattia on uusittu kolmen vuoden välein, ja laajennettiin kestävän kehityksen sertifikaatiksi osana Hyriaa vuonna 2013. Luonnonvara-alan yksikkö sai ensimmäisen OKKA-säätiön ympäristösertifikaattinsa vuonna 2007, tuolloin Uudenmaan maaseutuopistona, ja laajensi sen kestävän kehityksen sertifikaatiksi osana Hyriaa vuonna 2011.

Lisäksi Hyrian matkailu-, ravintola- ja cateringalan sertifikaatti uusittiin kesällä 2019 ja samalla yhdistettiin koulutusalan aiemmat Riihimäen ja Hyvinkään yksiköiden sertifikaatit, jotka oli myönnetty ensimmäisen kerran vuosina 2012-2013. Hyria ja sen sertifioidut koulutusalat ovat toimineet pilottioppilaitoksina, kun OKKA-säätiön kestävän kehityksen kriteereitä on uudistettu ja pilotoitu Kestävän tulevaisuuden indikaattoreiksi vuodesta 2018 lähtien. 

Lue lisää oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnista täältä.

Lisätietoja