Hyria otti käyttöön työsuhdepyöräedun - Näin se toimii

Tiedotteet
Image
Kaksi henkilöä sähköpyörineen ulkona taustallaan maaseutumaisema

Hyria on ottanut käyttöönsä työsuhdepolkupyöräedun. Se on verovapaa luontoisetu, joka on osa työntekijän kokonaispalkkaa.

Työsuhdepolkupyöräedulla Hyria haluaa kannustaa työntekijöitään lisäämään arkiliikuntaa ja samalla pienentämään hiilijalanjälkeään. 

Etua voi halutessaan käyttää koko Hyrian henkilöstö. Työsuhdepyörien operaattorina toimii Oomi Fillari, jonka kumppaniyritys Vapaus Bikes Finland Oy tuottaa palvelun pyöräedun käyttäjille.

Hyrian luonnonvara-alan kampuksella Uumolla työskentelevät ammatillinen ohjaaja Teuvo Kylmäniemi ja kouluttaja Sakari Koskinen marssivat pyöräliikkeeseen välittömästi edun julkaisemisen jälkeen.

Miehet hankkivat noin 3000 euroa maksavat sähköpyörät etupäässä vapaa-ajan käyttöön. 

-Tämä on hyvä etu. Nyt palkasta uupuu joka kuukausi se satanen, mitä ei juuri huomaa, mutta jos itse hankkisi sähköpyörän osamaksulla, niin satasella kuukaudessa ei pitkälle pötkisi, Kylmäniemi pohtii.

Koko Hyriassa ja etenkin luonnonvara-alan kampuksella kestävän kehityksen huomioiminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen on tärkeä osa ydintoimintoja. 

-Mekin haluamme tietysti olla myös henkilökohtaisten valintojemme kautta osa vihreää siirtymää, Kylmäniemi toteaa. 

Työsuhdepolkupyörä hankitaan leasingsopimuksella. Pyörän verotusarvo (30–100 euroa kuukaudessa) sisällytetään kuukausittaiseen kokonaispalkkaan, jolloin henkilön rahapalkka alenee vastaavasti luontoisedun verotusarvon verran (kokonaispalkka pysyy ennallaan).

Työsuhdepyörän voi hankkia Oomin kumppaniverkostoon kuuluvasta liikkeestä tai eurooppalaisesta verkkokaupasta. 

Kivijalkamyymälästä pyöränsä hankkineet Koskinen ja Kylmäniemi ovat tyytyväisiä työsuhdepyörän hankkimisen helppouteen.

-Äkkiä se kävi. Lupakäsittely meni hetkessä.  

3 tärkeintä faktaa työsuhdepyörästä

  1. Etu on verovapaa 100€/kk asti
  2. Pyörää voi käyttää myös vapaa-ajalla
  3. Työntekijä voi valita itselleen sopivimman pyörän 

Leasingkauden päättyessä työntekijä joko palauttaa pyörän varusteineen tai lunastaa pyörän itselleen 5 % jäännösarvolla. 

Palveluun sisältyy automaattisesti vakuutus, joka sisältää varkausturvan, ilkivaltaturvan ja onnettomuusturvan. Kaikilla pyörillä on 24 kuukauden takuu.