Hyria ottaa käyttöönsä Atomin sähköisen tutkintotodistuksen

7.2.2022, klo 9:05
Uutiset
Image
Vesivärityylinen kollaasi Hyrian opiskelijoista ja kohdeyleisöstä

Hyria ottaa käyttöönsä sähköisen tutkintotodistuksen Atomilla. Hyriassa 8.2.2022 alkaen opintonsa päättävät saavat tutkintotodistuksensa sähköisinä.

Hyria koulutus on ensimmäisenä toisen asteen oppilaitoksena tehnyt päätöksen tutkintotodistusten sähköisestä allekirjoittamisesta Atomilla. Palvelu otetaan Hyriassa käyttöön ensimmäisen kerran keväällä 2022 valmistuvilla opiskelijoilla. 

Sähköinen todistus koskee suurinta osaa Hyrian koulutuksista:

  • tutkintokoulutukset
  • VALMA-koulutus (1.8. alkaen TUVA-koulutus)
  • muu ammatillinen koulutus

Opiskelija lataa todistuksensa sähköisestä opintotoimistosta. Palveluun kirjaudutaan Hyrian käyttäjätunnuksilla. Lataaminen on mahdollista 31 päivän ajan opintojen päättymispäivästä lähtien. Käyttöönottovaiheessa (31.7.2022 saakka) opiskelijalle annetaan edelleen myös paperinen todistus, mutta todistus on virallinen vain sähköisessä muodossa. 

“Tutkintotodistuksen sähköistäminen on nykypäivää. Olemme tyytyväisiä, että olemme eturintamassa ottamassa uusia sähköisiä palveluita käyttöömme”, kertoo Hyrian rehtori Tuula Kortelainen.

“Päädyimme tähän ratkaisuun, koska Studyolla on tarjota sujuvat integraatiot järjestelmiimme ja allekirjoituksen taso täyttää EU:n asettamat luotettavimman tason vaatimukset, joita kilpailijoilla ei ole tarjolla. Studyon kanssa tehty yhteistyö on sujunut mutkattomasti ja he kehittävät järjestelmää ketterästi toisen asteen koulutuksen tarpeisiin”, Hyrian opintopalveluiden suunnittelija Salla Vepsä perustelee.

Hallinnon työkuorma kevenee ja oppijoiden palvelutaso paranee

Toisen asteen oppilaitoksista valtaosa käyttää opintohallinnon tietojärjestelmänä Primuksen ja Wilman järjestelmää, johon Studyo on toteuttanut Atomista integraation. Tämän ansiosta Atomi on kaikkien Primusta ja Wilmaa käyttävien oppilaitosten saatavilla keventääkseen hallinnon työkuormaa ja parantaakseen oppijoiden palvelutasoa.

“Arviomme mukaan vähintään kymmenen toisen asteen oppilaitosta tulee ottamaan Atomi-palvelun käyttöönsä ensi vuoden aikana, ja vuoden loppuun mennessä käyttäjiä tulee olemaan reilusti yli 200 000”, kertoo Atomin tuoteomistaja Jaakko Rannila.

“Atomi mahdollistaa opiskelijoille esimerkiksi opintosuoritusotteiden ja opiskelutodistusten lataamisen sähköisesti allekirjoitettuna ajasta ja paikasta riippumatta – myös mobiililaitteilla! Lisäksi Atomi tarjoaa palveluita opintohallinnolle ja rehtorille, jotta muun muassa tutkintotodistusten valmisteluun liittyvät työt hoituvat sujuvammin”, Rannila lisää.