Hyria ottaa käyttöönsä Atomin sähköisen tutkintotodistuksen

17.12.2021, klo 09:05
Uutiset
Image
Vesivärityylinen kollaasi Hyrian opiskelijoista ja kohdeyleisöstä

Hyria ottaa ensimmäisenä toisen asteen oppilaitoksena käyttöönsä sähköisen tutkintotodistuksen Atomilla.

Hyria koulutus on ensimmäisenä toisen asteen oppilaitoksena tehnyt päätöksen tutkintotodistusten sähköisestä allekirjoittamisesta Atomilla. Palvelu otetaan Hyriassa käyttöön ensimmäisen kerran keväällä 2022 valmistuvilla opiskelijoilla. 

“Tutkintotodistuksen sähköistäminen on nykypäivää. Olemme tyytyväisiä, että olemme eturintamassa ottamassa uusia sähköisiä palveluita käyttöömme”, kertoo Hyrian rehtori Tuula Kortelainen.

“Päädyimme tähän ratkaisuun, koska Studyolla on tarjota sujuvat integraatiot järjestelmiimme ja allekirjoituksen taso täyttää EU:n asettamat luotettavimman tason vaatimukset, joita kilpailijoilla ei ole tarjolla. Studyon kanssa tehty yhteistyö on sujunut mutkattomasti ja he kehittävät järjestelmää ketterästi toisen asteen koulutuksen tarpeisiin”, Hyrian opintopalveluiden suunnittelija Salla Vepsä perustelee.

Toisen asteen oppilaitoksista valtaosa käyttää opintohallinnon tietojärjestelmänä Primuksen ja Wilman järjestelmää, johon Studyo on toteuttanut Atomista integraation. Tämän ansiosta Atomi on kaikkien Primusta ja Wilmaa käyttävien oppilaitosten saatavilla keventääkseen hallinnon työkuormaa ja parantaakseen oppijoiden palvelutasoa.

“Arviomme mukaan vähintään kymmenen toisen asteen oppilaitosta tulee ottamaan Atomi-palvelun käyttöönsä ensi vuoden aikana, ja vuoden loppuun mennessä käyttäjiä tulee olemaan reilusti yli 200 000”, kertoo Atomin tuoteomistaja Jaakko Rannila.

“Atomi mahdollistaa opiskelijoille esimerkiksi opintosuoritusotteiden ja opiskelutodistusten lataamisen sähköisesti allekirjoitettuna ajasta ja paikasta riippumatta – myös mobiililaitteilla! Lisäksi Atomi tarjoaa palveluita opintohallinnolle ja rehtorille, jotta muun muassa tutkintotodistusten valmisteluun liittyvät työt hoituvat sujuvammin”, Rannila lisää.