Hyria kannustaa yrityksiä rekrytoimaan oppisopimukseen

Tiedotteet
Kuvituskuva piirroshahmoista

Hyria kannustaa työnantajia rekrytoimaan oppisopimukseen henkilöitä, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Maksamme työnantajille perustutkinnoissa korotettua koulutuskorvausta seuraavin edellytyksin: 

  • korotettu korvaus koskee uusia työsuhteita 
  • työnantaja rekrytoi oppisopimuksella perustutkinto-opiskelijan, jolla ei ole aikaisempaa Suomessa suoritettua perusasteen tutkintoa
  • oppisopimusjakson tavoitteena on minimissään yhden tutkinnon osan suorittaminen.

Hyria maksaa oppisopimuksen ensimmäiseltä kuukaudelta koulutuskorvausta 450 euroa. Mikäli opiskelija on oppisopimuksen alkaessa alle 20-vuotias ja kyseessä on UUSI työsuhde, työnantaja saa kahdelta kuukaudelta korotetun korvauksen, yhteensä 900 €. Tämän jälkeen koulutuskorvaus on 150 euroa/kk. Korotettuja korvauksia maksetaan ympäri vuoden, tätä ei ole sidottu opiskelijan kesätyöhön.

Työnantaja voi yksittäisen oppisopimusopiskelijan kohdalla saada korotettua koulutuskorvausta yhden kerran kalenterivuodessa. Oppisopimuksen pitää olla voimassa kalenterikuukaudessa 15 päivää, jotta koulutuskorvaus maksetaan kyseiseltä kuukaudelta.

Hyrian OKM:lta saama lisärahoitus mahdollistaa alle 20-vuotiaiden oppisopimusopiskelijoiden osalta korotettujen koulutuskorvausten maksamisen. 

Lisätukea tarjolla 

Koulutuskorvauksen lisäksi tarjoamme myös lisätukea opiskelijan työllistymisen alkumetreille. Tuen tarve selvitetään ennen sopimuksen aloitusta HOKSin teon tai päivityksen yhteydessä.

Oppisopimusasioissa auttaa

Heidi Heikkinen
työelämäkoordinaattori
Puhelinnumero
045 773 11395
Sähköposti
etunimi.sukunimi@hyria.fi
Toimipiste
Sakonkatu 1, Riihimäki
Teollisuuskatu 22a, Riihimäki
Ala
Koulutus- ja valmennuspalvelut » Oppisopimuspalvelut