Hyria evästi Taitaja-kisojen finalistit kohti Poria

Uutiset
Image
Ihmisiä lounaalla pitkän pöydän ääressä ravintolassa.

Hyriasta Taitaja-kisojen finaaliin Poriin lähtevät opiskelijat evästettiin matkaan yhteisellä lounaalla tiistaina. Ammattitaidon SM-kisoihin lähtee yhteensä 9 hyrialaista opiskelijaa sekä heidän valmentajansa.

Kaikilla finalisteilla on selkeä tavoite: Kirkkain mitali tai vähintäänkin sijoitus kolmen parhaan joukkoon. 

Finaaliin on aikaa enää pari viikkoa, joten tunnelmat alkavat jo tiivistyä.

-Fiilikset on ihan hyvät, vähän ehkä jännittää, sanoo CNC-koneistus -lajissa kilpaileva Kermo Tarvis

Tänä vuonna Hyriasta on ensimmäistä kertaa kilpailija visuaalinen myyntityö -lajin finaalissa, jossa Hyriaa edustaa opiskelija Sini Taskinen. Taskista itseään ei jännitä yhtään, mutta valmentaja Nina Parkkinen myöntää jännittävänsä opiskelijansa puolesta sitäkin enemmän.

Valmentajien ja Hyrian Taitaja-kehittämistiimin lisäksi lounaalla oli onnea kisoihin toivottamassa myös Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.

-Täytyy ihailla teidän rohkeuttanne ja osaamistanne. Se on tärkeää, että uskaltaa. Meiltä on jälleen lähdössä kisoihin erinomainen joukkue, hän totesi.

Lisäksi finaaliin itsensä taituroivat tietokoneet ja -verkot -lajista Eemi SaloJooa PoikonenJimi LeinoEino Lausmaa ja Eemi Mäkelä, asiakaspalvelu ja myynti -lajista Ilona Virtanen sekä taloushallinto -lajista Sofia Jokinen.

Työelämässäkin arvostetut Taitaja-kisat eli ammattitaidon SM-kisat järjestetään tänä vuonna Porissa 16.-19.5. Voit lukea kisoista lisää täältä.