9 Hyrian opiskelijaa matkalla ammattitaidon SM-kisoihin - Tässä he ovat

Uutiset
Image
9 nuorta poseeraa aulatilassa korkeiden ikkunoiden edessä

Ensi viikolla järjestettäviin ammattitaidon SM-kisoihin osallistuu Hyriasta 9 opiskelijaa.

Tänä vuonna ammattitaidon SM-kisojen finaali eli Taitaja2023 kilpaillaan Espoossa Tapiolan urheilupuistossa. 

Hyriasta finaaliin itsensä taituroivat Juri Vikström ja Akseli Honkaharju lajissa putkiasennus, Juho Santapukki lajissa turvapalvelu, Jenna Lindholm lajissa asiakaspalvelu ja myynti, Aleksi Sormunen ja Osakri Orrainen lajissa tietojenkäsittely, Jimi Leino lajissa tietokoneet ja verkot, Katri Ollikainen lajissa tarjoilija sekä Sofia Jokinen lajissa taloushallinto.

Kisojen semifinaalit järjestettiin helmikuussa eri oppilaitoksissa ympäri Suomen. Finaaliin yltäminen merkitsee käytännössä sitä, että on omassa lajissaan jo nyt 8 parhaan joukossa.

-Jo finaaliin pääsy osoittaa, että olette todella hyviä omassa lajissanne. Ihailen teitä teidän rohkeudestanne laittaa oma osaaminen arvioitavaksi. Toivotan teille kaikille valtavasti onnea ja menestystä kisoihin, Hyrian toimitusjohtaja ja johtava rehtori Pekka Vaittinen toivotti yhteisellä lounaalla, jossa finalistit tsempattiin matkaan kohti 8.5. alkavaa koitosta.

Lisäksi Hyria lähettää kaikki yhteishaun ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat vastuuvalmentajineen seuraamaan yhdeksi päiväksi Taitaja2023-finaalia.

Ammattitaidon SM-kisoissa kilpailee yhteensä 500 ammatillista opiskelijaa 47 lajissa. Tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin.

Jokaisen lajin kolme parasta kilpailijaa pääsee parrasvaloihin, kun heidät palkitaan kisojen päätteeksi järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa SM-mitaleilla sekä rahapalkinnoilla.

1. sijalle yltänyt saa 800€, 2. sijalle yltänyt 600€ ja 3. sijalle 400€. Lisäksi kilpailussa valitaan joka vuosi yksi Taitajien Taitaja. 

Lue lisää kisoista täältä.