Hyria Hyvinkää, Karankatu 3-5

Käyntiosoite: Karankatu 3-5, 05820 Hyvinkää

Posti- ja laskutusosoite: Hyria koulutus Oy, PL 67, 05801 Hyvinkää

Yksikön palvelupäällikkö: Matti Kymäläinen, puh. 050 375 7209

Vaihde: (019) 778 3000
Faksi: (019) 450 128
Sähköposti: info(at)hyria.fi, etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Koulutusalat

  • Autoala
  • Kone- ja tuotantotekniikan ala
  • Matkailu-, ravintola- ja catering-ala
  • Media-ala ja kuvallinen ilmaisu
  • Pintakäsittelyala
  • Rakennusala
  • Sähköala
  • Tekninen suunnittelu ja CAD
  • Turvallisuusala


Aluekartta_Karankatu (pdf) (212.6 KB)



Opintolinjat ja koulutuspäälliköt

Ajoneuvoasentaja, autoalan perustutkinto,
autotekniikan osaamisala
koulutuspäällikkö Jarmo Piipponen, puh. 040 760 8664

Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinto,
sisustusalan osaamisala
koulutuspäällikkö Mika Auvinen, puh. 050 365 5747

Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto,
ruokapalvelun osaamisala
koulutuspäällikkö Juhani Remes, puh. 050 564 2676

Koneistaja ja levyseppähitsaaja, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto,
tuotantotekniikan osaamisala
koulutuspäällikkö Jarmo Piipponen, puh. 040 760 8664

Kuvallisen ilmaisun toteuttaja, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto,
kuvallisen ilmaisun osaamisala
koulutuspäällikkö Jukka Lipasti, puh. 050 431 1830

Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto,
rakennusmaalauksen osaamisala
koulutuspäällikkö Mika Auvinen, puh. 050 365 5747

Sähköasentaja
, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto,
koulutuspäällikkö Jukka Lipasti, puh. 050 431 1830

Turvallisuusvalvoja, turvallisuusalan perustutkinto,
koulutuspäällikkö Matti Kymäläinen, puh. 050 375 7209

Yhteiset tutkinnon osat (YTO)
koulutuspäällikkö Anna-Helena Holmström-Savolainen, puh. 050 415 3678

Opiskelija- ja henkilöstömäärä

Opiskelijoita noin 600 ja henkilöstöä noin 55

Hakutoimisto

Hakutoimisto jatkuva haku

Puh. 020 690 159

Sähköposti: hakutoimisto@hyria.fi

 

Hakutoimisto yhteishaku

Puh. 020 690 752

Sähköposti: hakutoimisto@hyria.fi

Opintotoimisto

Opintotoimisto on avoinna ma, ke, pe klo 8–12 ja ti, to 13–15. Lukuvuoden alkaessa kaikissa yksiköissä opintotoimistot auki ma–pe klo 8–15.

  • Opintosihteeri Johanna Lyytinen, puh. 050 415 5620
  • Opintosihteeri Taru Martola, puh. 040 584 6313
  • Opintosihteeri Tarja Paavola, puh. 050 415 5621

Opiskeluhuolto ja opinto-ohjaus

  • Opinto-ohjaaja Elli Grahn, puh. 050 369 5817
  • Opinto-ohjaaja Leena Hietanen, puh. 050 911 1312
  • Opinto-ohjaaja Eija Silvennoinen, puh. 040 673 4908
  • Kuraattori Virpi Oinonen, puh. 040 584 5652
  • Erityisopettaja Asta Poskiparta, puh. 050 415 3418
  • Terveydenhoitaja Terhi Turkulainen puh. 040 723 8662, terhi.turkulainen(at)hyvinkaa.fi. Terveydenhoitajan vastaanotto ma–pe, ilman ajanvarausta klo 10.00–11.30, muulloin ajanvarauksella (B-rakennus, 2. kerros).

Opiskelijakunta ja tutortoiminta

Hyrian Karankadun yksikön opiskelijakunnan jaostoa ohjaavat:

  • Opettaja Päivi Kalavainen, puh. 050 560 8663
  • Opettaja Pirjo Kankkonen, puh. 050 382 5693

Päivi Kalavainen vastaa myös yksikön tutortoiminnasta.

Toimintaan tutustuminen ja koulutusten esittely

Häppeninki-päivät 2017–2018
9-luokkalaiset osallistuvat ryhmissä noin 1,5–2,5 tuntia kestävälle toiminnalliselle kierrokselle, jolla tutustutaan yksikön kaikkiin tutkintoihin käytännössä.
  • Keskiviikko 1.11. klo 9–11 ja 12–14
  • Tiistai 21.11. klo 9–11 ja 12–14
  • Torstai 25.1. klo 9–11

Ovet auki ohjatusti -päivät 2017–2018
Tutustuminen Hyrian yksiköihin ja aloihin avoimet ovet -periaatteella. Päivässä pääsee tutustumaan opiskeluun ja osaston toimintaan lukujärjestyksen mukaisesti työturvallisuusasiat huomioiden.
Päivät on tarkoitettu 9-luokkalaisille.
  • Keskiviikko 29.11. klo 8.30–12
  • Tiistai 12.12. klo 8.30–12
  • Tiistai 30.1. klo 8.30–12


Kotiväen ilta
Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden huoltajille järjestetään kodin ja koulun yhteinen tilaisuus, Kotiväen ilta.

  • Tiistai 19.9.2017

Ruokailu

Henkilöstö- ja opiskelijaravintola Kirsikkapuu

  • Porrastetut lounasajat ma–pe klo 10.45–12.30, ryhmänohjaajasi ilmoittaa ruokailuvuorot, joita on ehdottomasti noudatettava.
  • Kahvilan muut aukioloajat: ma–pe klo 7.30–14.30
  • Erityisruokavaliolomake palautetaan ruokapalveluesimiehelle.
  • Ruoanvalmistuksesta vastaavat kokkiopiskelijat opettajan ja keittiöhenkilöstön avustuksella.
  • Kaikki huolehtivat opiskelijaravintolan siisteydestä omalta osaltaan (astianpalautuslinjasto, jätteiden lajittelu, annostellaan itselle sopivan kokoinen annos).

Kestävä kehitys

Karankadun matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutukselle myönnettiin kestävän kehityksen sertifikaatti syyskuussa 2013.

Kiinteistönhoito

Koulupäivän aikana havaituista vioista ilmoitetaan opettajalle, joka ilmoittaa asiasta kiinteistönhoitoon. Jätteet lajitellaan Hyrian ohjeistuksen mukaan.

Kokoontumispaikka hätä- ja onnettomuustilanteissa

Merkityt alueet A-talon pääoven puoleisella nurmikolla sekä A- ja C-talon välissä.

Pysäköinti

Opiskelijoiden pysäköintialueet yksikön alueella (merkityt paikat).