YEL-todistus

Hyria koulutus Oy, Hyria Business Institute Oy (aputoiminimet Hyria aikuiskoulutus ja HBI Finland), Hyria säätiö sr ja Hyria palvelut Oy kuuluvat julkisten alojen eläkelain piiriin. Yksityiseltä elinkeinonharjoittajalta laskulla ostamamme toimeksianto- ja konsulttisopimuksien työn osuudet kuuluvat tämän lain piiriin.

Tarvitsemme yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta todistuksen yrittäjäeläkkeen maksusta tai eläketurvakeskuksen vapautuspäätöksen. Todistuksen saa vakuutusyhtiöstä tai vakuutusyhtiön nettipalvelun kautta. Voitte lähettää todistuksen laskun liitteenä tai sähköpostitse:

Hyria koulutus Oy ja Hyria Business Institute Oy: ostolaskut@hyria.fi
Hyria säätiö sr ja Hyria palvelut Oy: saatiolaskutus@hyria.fi

Todistus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Jos ette maksa yrittäjäeläkettä esim. vähäisen liiketoiminnan vuoksi ja olette alle 68 - vuotias, tarvitsemme teiltä nimenne (jos eri kuin tmi-nimi) sekä henkilötunnuksenne tulorekisteri-ilmoitusta varten.

Laskun arvonlisäverottomasta työnosuudesta peritään työntekijän eläkemaksu Kevan vuosittain vahvistamien prosenttiosuuksien mukaisesti.

  • Laskutettu työnosuus (alv 0 %) ilmoitetaan tulorekisteriin.
  • Hyria maksaa syntyneet työntekijän sekä työnantajan eläkemaksut Kevalle.
  • Laskustanne peritty summa on omassa kirjanpidossanne eläkemaksu.
  • Laskun maksua varten tarvittavat tiedot voitte toimittaa sähköpostitse: Hyria koulutus Oy ja Hyria Business Institute Oy: ostolaskut@hyria.fi, Hyria säätiö sr ja Hyria palvelut Oy: saatiolaskutus@hyria.fI