YEL-todistus

Hyria koulutus Oy, Hyria Business Institute Oy (aputoiminimet Hyria aikuiskoulutus ja HBI Finland), Hyria säätiö sr ja Hyria palvelut Oy kuuluvat julkisten alojen eläkelain (JuEL) piiriin. Yksityiseltä elinkeinonharjoittajalta laskulla ostamamme toimeksianto- ja konsulttisopimuksien työn osuudet kuuluvat tämän lain piiriin.

Tarvitsemme yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta todistuksen yrittäjäeläkkeen maksusta tai eläketurvakeskuksen vapautuspäätöksen. Todistuksen saat vakuutusyhtiöstä tai vakuutusyhtiön nettipalvelun kautta. Voitte lähettää todistuksen laskun liitteenä tai sähköpostitse ostolaskut@hyria.fi

Todistus on voimassa vuoden kerrallaan. Jos olette alle 68-vuotias ja ette maksa yrittäjäeläkettä esim. vähäisen liiketoiminnan vuoksi tai olette eläkkeellä, tarvitsemme teiltä nimenne (jos eri kuin tmi-nimi) sekä henkilötunnuksenne tulorekisteri-ilmoitusta varten.

Laskun arvonlisäverottomasta työnosuudesta peritään työntekijän eläkemaksu Kevan vuosittain vahvistamien prosenttiosuuksien mukaisesti.

  • Laskutettu työnosuus (alv 0 %) ilmoitetaan tulorekisteriin.
  • Hyria maksaa syntyneet työntekijän sekä työnantajan eläkemaksut Kevalle.
  • Laskustanne peritty summa on omassa kirjanpidossanne eläkemaksu.
  • Laskun maksua varten tarvittavat tiedot voitte toimittaa sähköpostitse ostolaskut@hyria.fi

Lisätietoja saat Kevan nettisivuilta