Lähihoitajaksi Hyriassa

Hyriassa voit opiskella lähihoitajaksi monenlaisin maustein. Voit opiskella perinteisen kaavan mukaan tai luontopainotteisesti tai vaikkapa työvaltaisesti. Voit myös sisällyttää opintoihin teknologia- sekä kuntoutusosaamista. Koulutukset sopivat niin nuorille kuin aikuisillekin. Koulutamme tiiviissä yhteistyössä paikallisten sote-alan organisaatioiden kanssa. Lähde mukaan elämänmakuisiin töihin!

Image
Hoitoalan työntekijä hymyilee ja koskettaa asiakasta olkapäähän kädellään.

Ihmisten kanssa

Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä ihmisten kanssa ja heitä varten. Työ sopii hyvät sosiaaliset taidot omaavalle, asiakaspalveluhenkiselle ja auttamishaluiselle sekä ihmisten parissa työskentelystä nauttivalle henkilölle.

Uusi tapa opiskella, myös nuorille

Lähihoitajaopintojen uudessa, työvaltaisessa mallissa opiskelija suorittaa huomattavan osan opinnoista aidosti työelämässä. Voit valmistua kahdessa vuodessa. Huom! Voit päästä työvaltaiseen toteutukseen mukaan erillisen valinnan kautta myös silloin, jos olet peruskoulusi päättävä nuori ja haet lähihoitajaopintoihin yhteishaussa. 

Monipuolista ja vastuullista

Lähihoitaja tekee työtä, jolla on merkitystä! Se on monipuolista, vastuullista ja haastavaa. Lähihoitajan koulutus mahdollistaa laaja-alaisen osaamisen ja ammatin, jossa on hyvä työtilanne. Voit käytänössä valita alan työpaikoista mieluisimman. 

3 + 1 tapaa opiskella lähihoitajaksi

Image
Lähihoitajan kädet ojentavat ruokapöydän ääressä istuvalle ikäihmislle kahvia.

1. Opiskele työelämässä?

Lähihoitajaopintojen työvaltaisessa mallissa opiskelija suorittaa huomattavan osan opinnoista aidosti työelämässä. Voit valmistua kahdessa vuodessa. Huom! Voit päästä työvaltaiseen toteutukseen mukaan erillisen valinnan kautta myös silloin, jos olet peruskoulusi päättävä nuori ja haet opiskelemaan yhteishaun kautta lähihoitajaksi! Valinta tehdään opintojen alussa. Lue lisää tästä.

Työelämässä oppiminen teorian rinnalla on toiminut hyvin, moni teoria-asia on selkiytynyt työtä tehdessä.

Aivan eritavalla osaa ja ymmärtää asioita, eli oppi on ollut huimaa.

Hae yhteishaun kautta tästä!

Hae jatkuvan haun kautta tästä!

2. Kiinnostaako toiminnallisuus ja ohjausosaaminen?

Tutustut sote-alan erilaisiin ja eri-ikäisiin asiakasryhmiin tuetusti ja ohjatusti. Opit käyttämään erilaisia toiminnallisia menetelmiä (esim. liikunta, luonto, taide) hyvinvoinnin edistämisessä ja opit ohjaamaan yksittäisiä asiakkaita ja ryhmiä. Opiskelet hoitotyön taitoja ja valitset osaamisalan, johon haluat suuntautua. Koulutus toimii myös valmistavana väylänä fysioterapeutin opintoihin, sekä muihin asiakkaan toiminnallisuutta kehittäviin ja ylläpitäviin ammatteihin. Opiskelijavalinta tähän ryhmään tehdään opintojen alussa.

Image
Sammalaisen kallion päältä valuu kirkas puro jonka seassa syksyisiä lehtiä. Kuvan päällä valkoinen, ympyränmuotoinen Hyria Green logo.

3. Lähihoitajaksi luontopainotteisesti?

Hyria tarjoaa säännöllisesti myös Green Care -painotteisia lähihoitajakoulutuksia. Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. 

Lue lisää!

+ 1  Hyvinvointiteknologia osana opintoja

Hyriassa hyvinvointiteknologian sisältöjä opiskellaan kaikissa tutkinnon osissa. Kun tulet Hyriaan, saat osaamisalasta riippumatta valmiuksia hyvinvointiteknologiaan. Toimintakykyä tukeva työote on meillä lähihoitajakoulutuksen sisään kuuluva arvo. Voit valita minkä osaamisalan tahansa, meillä saat aina valmiuksia tulevaisuuden työhön. Voit myös valita hyvinvointiteknologian valinnaiseksi tutkinnon osaksi (15osp).

Mukana kaikissa elämän vaiheissa

Lähihoitajan työpaikkana toimii niin päiväkoti, terveyskeskus, sairaala, ryhmäkoti kuin vaikkapa kotihoitoa tarjoava taho, monen muun ohella. Erikoistuneempaa osaamista voi hankkia esimerkiksi mielenterveys- ja päihdetyöhön, lasten ja nuorten kasvatukseen sekä hoitoon, suunhoitoon, jalkojenhoitoon, vanhus- tai vammaistyöhön.

Yhteishaku vai jatkuva haku?

Yhteishaku

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku järjestetään keväällä. Peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutuksen valmentavan VALMA-koulutuksen päättävät hakevat opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaun kautta. Silloin haetaan opiskelemaan joko ammatillista perustutkintoa tai lukiokoulutusta tai molempia. Koulutukset alkavat seuraavana syksynä. 

Jatkuva haku

Voit hakea ammatillisiin opintoihin myös ympäri vuoden auki olevan jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen perustutkinnon (pt) tai kehittää jo olemassa olevaa ammatillista osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon (at) tai erikoisammattitutkinnon (eat).

Jatkuvan haun kautta voit kehittää itseäsi myös opiskelemalla tutkintojen osia.