Lähihoitajaksi Hyriassa

Hyriassa voit opiskella lähihoitajaksi monenlaisin maustein toiminnallisesti ja tiiviissä yhteistyössä aidon työelämän kanssa. Voit opiskella perinteisen kaavan mukaan tai luontopainotteisesti tai vaikkapa työvaltaisesti. Koulutukset sopivat niin nuorille kuin aikuisillekin. Koulutamme yhteistyössä paikallisten sote-alan organisaatioiden kanssa. Lähde mukaan elämänmakuisiin töihin!

Image
Hoitoalan työntekijä hymyilee ja koskettaa asiakasta olkapäähän kädellään.

Ihmisten kanssa

Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä ihmisten kanssa ja heitä varten. Työ sopii hyvät sosiaaliset taidot omaavalle, asiakaspalveluhenkiselle ja auttamishaluiselle sekä ihmisten parissa työskentelystä nauttivalle henkilölle.

Monipuolista ja vastuullista

Lähihoitaja tekee työtä, jolla on yhteiskunnassamme iso painoarvo! Se on monipuolista, vastuullista ja haastavaa. Lähihoitajan koulutus mahdollistaa laaja-alaisen osaamisen ja ammatin, jossa on hyvä työtilanne. Voit käytännössä valita alan työpaikoista mieluisimman. 

2 + 1 tapaa opiskella lähihoitajaksi

Image
Lähihoitajan kädet ojentavat ruokapöydän ääressä istuvalle ikäihmislle kahvia.

1. Opiskele työvaltaisesti

Lähihoitajaopintojen työvaltaisessa mallissa opiskelija suorittaa huomattavan osan opinnoista aidosti työelämässä. Voit valmistua kahdessa vuodessa. Työvaltaiset koulutukset on tarkoitettu jatkuvan haun kautta opiskelemaan tuleville aikuisopiskelijoille. Lue lisää tästä.

Työelämässä oppiminen teorian rinnalla on toiminut hyvin, moni teoria-asia on selkiytynyt työtä tehdessä.

Aivan eritavalla osaa ja ymmärtää asioita, eli oppi on ollut huimaa.

Hae tästä!

Image
Sammalaisen kallion päältä valuu kirkas puro jonka seassa syksyisiä lehtiä. Kuvan päällä valkoinen, ympyränmuotoinen Hyria Green logo.

2. Lähihoitajaksi luontopainotteisesti?

Hyria tarjoaa säännöllisesti myös Green Care -painotteisia lähihoitajakoulutuksia. Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. 

Lue lisää!

+ 1  Hyvinvointiteknologia osana opintoja

Hyriassa hyvinvointiteknologian sisältöjä opiskellaan kaikissa tutkinnon osissa. Kun tulet Hyriaan, saat osaamisalasta riippumatta valmiuksia hyvinvointiteknologiaan. Toimintakykyä tukeva työote on meillä lähihoitajakoulutuksen sisään kuuluva arvo. Voit valita minkä osaamisalan tahansa, meillä saat aina valmiuksia tulevaisuuden työhön. Voit myös valita hyvinvointiteknologian valinnaiseksi tutkinnon osaksi (15osp).

Mukana kaikissa elämän vaiheissa

Lähihoitajan työpaikkana toimii niin päiväkoti, terveyskeskus, sairaala, ryhmäkoti kuin vaikkapa kotihoitoa tarjoava taho, monen muun ohella. Erikoistuneempaa osaamista voi hankkia esimerkiksi mielenterveys- ja päihdetyöhön, lasten ja nuorten kasvatukseen sekä hoitoon, suunhoitoon, jalkojenhoitoon, vanhus- tai vammaistyöhön.

Yhteishaku vai jatkuva haku?

Yhteishaku

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku järjestetään keväällä. Peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen valmentavan TUVA:n päättävät hakevat opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaun kautta. Silloin haetaan opiskelemaan joko ammatillista perustutkintoa tai lukiokoulutusta tai molempia. Koulutukset alkavat seuraavana syksynä. 

Jatkuva haku

Voit hakea ammatillisiin opintoihin myös ympäri vuoden auki olevan jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen perustutkinnon (pt) tai kehittää jo olemassa olevaa ammatillista osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon (at) tai erikoisammattitutkinnon (eat).

Jatkuvan haun kautta voit kehittää itseäsi myös opiskelemalla tutkintojen osia.